Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

16/03/2015
L’Ajuntament de L’Hospitalet els lliura els NIF.

Les cooperatives escolars presenten el seu projecte a la ciutat

PresentacióVeure imatge de Presentació cooperatives. Escola emprenedora (nova finestra)
Els tinents d’alcalde de l’Àrea de Serveis a les Persones,  i de Promoció  Econòmica i Ocupació, Lluís Esteve i José M. García Mompel, respectivament, han lliurat avui  dijous 12 de març,  en el de Centre Cultural de Santa Eulàlia,  els NIF a les cooperatives creades pels estudiants de 5è i  6è de primària de les escoles Milagros Consarnau, Bernat Desclot, Pompeu  Fabra, Provençana i Gornal, en el marc del projecte “Cultura emprenedora a l’escola”, que impulsa l’Ajuntament de L’Hospitalet.
Aquesta és al quarta edició d’aquesta proposta, a la qual s’hi han sumat dues noves escoles: Provençana i Gornal,  i en què  hi participen 170 alumnes, amb un total de 7 grups de cinquè i sisè de primària que lliuraran el formulari de constitució de la cooperativa a l’ajuntament i rebran a canvi,  de manera simbòlica, el NIF corresponent que els acredita l’alta fiscal. Durant l’acte els alumnes explicaran els projectes de les cooperatives  i la feina que han fet fins  aquest moment.
Les cooperatives creades pels alumnes són: “Labodemil” i “Fantasticoses” de l’escola Milagros Consarnau, “No paris de comprar” i “El club dels 20”, de l’Escola Pompeu  Fabra; “Detotespoc”, de l’Escola Bernat Desclot; “Provenens” de la Provençana i “Els craks del Gornal” de l’Escola Gornal.

Les cinc escoles participants en el projecte “Cultura Emprenedora a l’Escola” van iniciar les activitats durant la tardor i des d’aleshores han preparat tots els elements que fan possible la creació d’una empresa cooperativa: la idea empresarial, el repartiment de papers i feines, la imatge, la constitució de la cooperativa i  la creació dels productes que es posaran a la venda el proper 5 de juny davant del Mercat Municipal de Santa Eulàlia. Durant aquest temps, els mestres que desenvolupen el projecte  han rebut formació per part de la Diputació  de Barcelona  i els alumnes participants han assistit als tallers de l’escola de disseny Serra y Abella de L’H sobre la creació del logotip i de la patronal SECOT sobre creació d’empreses i cooperativisme. Al novembre també van assistit a la Fira CREATIVA de la Farga, on van trobar idees per als seus productes.

Aquesta és la quarta edició del projecte “Cultura emprenedora a l’escola”, impulsat per la Diputació de Barcelona i organitzat per l’Ajuntament de L’Hospitalet, amb l’objectiu de crear valors, hàbits i capacitats emprenedores des de l’escola; augmentar la implicació entre el sistema educatiu i productiu, i capacitar les persones en l’impuls dels seus projectes professionals i vitals.

 Vídeo de la presentació aquí 

Últimes notícies

Veure imatge de  L’H incrementa un set per cent la recollida selectiva de residus (nova finestra)
Veure imatge de  S'ha presentat el nou CAP de Santa Eulàlia que serà una realitat en dos anys (nova finestra)
Veure imatge de  FAE, alta tecnologia de L'H cap a tot el món (nova finestra)
Veure imatge de  Les jugatecambientals dels parcs de Can Buxeres, les Planes i Bellvitge participen al BioBlitz 2018   (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400