Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

16/03/2015
L’Ajuntament de L’Hospitalet els lliura els NIF.

Les cooperatives escolars presenten el seu projecte a la ciutat

PresentacióVeure imatge de Presentació cooperatives. Escola emprenedora (nova finestra)
Els tinents d’alcalde de l’Àrea de Serveis a les Persones,  i de Promoció  Econòmica i Ocupació, Lluís Esteve i José M. García Mompel, respectivament, han lliurat avui  dijous 12 de març,  en el de Centre Cultural de Santa Eulàlia,  els NIF a les cooperatives creades pels estudiants de 5è i  6è de primària de les escoles Milagros Consarnau, Bernat Desclot, Pompeu  Fabra, Provençana i Gornal, en el marc del projecte “Cultura emprenedora a l’escola”, que impulsa l’Ajuntament de L’Hospitalet.
Aquesta és al quarta edició d’aquesta proposta, a la qual s’hi han sumat dues noves escoles: Provençana i Gornal,  i en què  hi participen 170 alumnes, amb un total de 7 grups de cinquè i sisè de primària que lliuraran el formulari de constitució de la cooperativa a l’ajuntament i rebran a canvi,  de manera simbòlica, el NIF corresponent que els acredita l’alta fiscal. Durant l’acte els alumnes explicaran els projectes de les cooperatives  i la feina que han fet fins  aquest moment.
Les cooperatives creades pels alumnes són: “Labodemil” i “Fantasticoses” de l’escola Milagros Consarnau, “No paris de comprar” i “El club dels 20”, de l’Escola Pompeu  Fabra; “Detotespoc”, de l’Escola Bernat Desclot; “Provenens” de la Provençana i “Els craks del Gornal” de l’Escola Gornal.

Les cinc escoles participants en el projecte “Cultura Emprenedora a l’Escola” van iniciar les activitats durant la tardor i des d’aleshores han preparat tots els elements que fan possible la creació d’una empresa cooperativa: la idea empresarial, el repartiment de papers i feines, la imatge, la constitució de la cooperativa i  la creació dels productes que es posaran a la venda el proper 5 de juny davant del Mercat Municipal de Santa Eulàlia. Durant aquest temps, els mestres que desenvolupen el projecte  han rebut formació per part de la Diputació  de Barcelona  i els alumnes participants han assistit als tallers de l’escola de disseny Serra y Abella de L’H sobre la creació del logotip i de la patronal SECOT sobre creació d’empreses i cooperativisme. Al novembre també van assistit a la Fira CREATIVA de la Farga, on van trobar idees per als seus productes.

Aquesta és la quarta edició del projecte “Cultura emprenedora a l’escola”, impulsat per la Diputació de Barcelona i organitzat per l’Ajuntament de L’Hospitalet, amb l’objectiu de crear valors, hàbits i capacitats emprenedores des de l’escola; augmentar la implicació entre el sistema educatiu i productiu, i capacitar les persones en l’impuls dels seus projectes professionals i vitals.

 Vídeo de la presentació aquí 

Últimes notícies

Veure imatge de  Aprovat inicialment el projecte del nou Poliesportiu Municipal Gasòmetre, a Santa Eulàlia (nova finestra)
Veure imatge de  “649_2018 estudio de luz” és la intervenció de sue975 en el projecte d’art urbà 12+1 d’aquest mes   (nova finestra)
Veure imatge de  Una dragona protagonitza el cartell de les Festes de Primavera  (nova finestra)
Veure imatge de  L’Hospitalet tindrà a la tardor el Pacte local pel comerç   (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400