Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

05/03/2020

La Talaia

Veure imatge de La Talaia (nova finestra)
La Talaia (Fitxa PEPPA 100/01), ubicada a la Plaça de Josep Bordonau, és una torre de guaita quadrada, de planta baixa i quatre pisos d’altura. La seva construcció data de 1587. Originalment estava adossada a un casalot (conegut com Mas Modolell de la Torre, Mas Burguera o Can Vila) en l’illa de cases compresa entre els carrers Talaia i Frederic Prats.

Amb motiu de l'enderrocament del mas per a la construcció d’un bloc d’habitatges, la Talaia va ser trasllada a la seva ubicació actual. La reconstrucció va ser realitzada al 1972 per la Diputació de Barcelona.

Us presentem els plànols de la llicència d’obres majors 40/1971 on es “sol·licita autorització per a desmuntar i posar a disposició de l'Ajuntament les pedres de la Torre Talaia” i una fotografia de la Talaia en la seva ubicació original, que està inclosa en la llicència d’obres majors 313/1971 on es sol·licitava autorització per a la construcció del nou edifici.

Últimes notícies

Veure imatge de #DonesLH, la viquimarató en línia per visibilitzar el talent femení de L’H arreu del món (nova finestra)
Veure imatge de L’OMIC informa de les noves mesures que afecten el consum (nova finestra)
Veure imatge de Més de 52.600 peces de material sanitari han estat donades per empreses i ciutadans (nova finestra)
Veure imatge de L’Ajuntament inicia la distribució de proves de detecció ràpida de la Covid-19, rebudes de la Diputació de Barcelona (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400