Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

07/06/2016.  

L’Hospitalet rep  el Premi Ciutats Educadores a les bones pràctiques de convivència pel seu programa d’aprenentatge servei  .  

Veure imatge de  L’Hospitalet rep  el Premi Ciutats Educadores a les bones pràctiques de convivència pel seu programa d’aprenentatge servei  (nova finestra)
L’Hospitalet ha rebut el Premi Ciutats Educadores a les bones pràctiques de convivència a les ciutats, que atorga l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE), per promoure els darrers vuit anys la implantació de la metodologia d’aprenentatge servei (ApS) als centres educatius de la ciutat. El guardó ha estat  recollit pel tinent d’alcaldia i regidor d’Educació i Cultura, Jaume Graells, aquest dissabte, a la ciutat argentina de Rosario, en el marc del XIV Congrés Internacional de Ciutats Educadores que celebra l’AICE.

L’experiència “Impuls de l’aprenentatge servei a la ciutat de L’Hospitalet com a eina de convivència, cohesió social i participació” ha estat distingida com a bona pràctica perquè contribueix a obrir l’escola a la comunitat, integra l’alumnat immigrant, forma una ciutadania activa i responsable i enforteix els vincles entre el jovent i els veïns i les veïnes del seu entorn, entre altres aspectes.

Durant el curs passat, s’han dut a terme a L’Hospitalet 106 iniciatives d’ApS, en les quals han participat més de 2.000 alumnes de 44 centres educatius de primària i secundària, en col•laboració amb una setantena d’entitats socials i educatives —ONG, centres de persones discapacitades, d’educació en el temps de lleure, residències de gent gran...

Juntament amb L’Hospitalet, l’AICE també ha premiat dues bones pràctiques més, procedents de Finlàndia i Corea, per la seva contribució, des de diferents àmbits, a una bona convivència a les ciutats.

Aquestes experiències han estat escollides entre 57 candidatures procedents de 45 ciutats d’11 països i 3 continents per un jurat internacional format per acadèmics, representants del Comitè Executiu de l’AICE i de Ciutats i Governs Locals Units (CGLU).

L’ApS és una metodologia pedagògica que uneix en una sola acció l’aprenentatge d’una part del currículum de l’estudiant amb la realització d’un treball en benefici de la seva comunitat. L’aprenentatge es du a terme mentre es desenvolupa un compromís social amb col•lectius vulnerables del seu entorn, exercint des de petits el seu dret a la ciutadania per transformar la societat.

Podeu veure la presentació de l'ApS a L'Hospitalet feta a Rosario fent clic aquí http://youtu.be/Wzrz5kzaVA8.  

Últimes notícies

Veure imatge de  El Ple aprova inicialment la modificació puntual del PGM per construir un nou hotel al Districte Econòmic   (nova finestra)
Veure imatge de 	Núria Marín, satisfeta amb l’anunci del ministre de Foment d’iniciar en aquest mandat el soterrament de les vies (nova finestra)
Veure imatge de  L’Hospitalet va ser escenari de 214 rodatges durant el 2016 (nova finestra)
Veure imatge de  Concentració pels drets de les persones refugiades davant de l'Acollidora (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400