Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

24/04/2019
Igualtat

El Punt Violeta torna a estar present en les festes de L’Hospitalet

Iniciarà el seu recorregut dijous, a les Festes de Primavera Aquest any incidirà a difondre el Protocol contra les agressions sexistes en les festes majors i esdeveniments festius de la ciutat
Veure imatge de  El Punt Violeta torna a estar present en les festes de L’Hospitalet (nova finestra)
El Punt Violeta tornarà a estar present al llarg d’aquest any en les Festes de Primavera i en les festes majors als barris de la ciutat. Es tracta de la campanya de prevenció i sensibilització sobre la violència i les agressions sexistes en el marc d’espais festius i d’oci nocturn. L’any passat va oferir informació personalitzada a més de 12.000 persones.

La principal novetat és que aquest any s’incideix a donar a conèixer el Protocol contra les agressions sexistes en les festes majors i esdeveniments festius de la ciutat, que es va presentar el novembre passat i al qual es van adherir més d’una trentena d’entitats de la ciutat.

El protocol vol ser una eina per prevenir les violències sexistes, fent-les visibles i prenent consciència de la seva gravetat, però també com un element de denúncia, de cohesió veïnal i de resposta davant qualsevol mena d’assetjament sexual o de discriminació per motius de gènere i/o d'identitat i orientació sexual en ambients festius arreu de la ciutat de L’Hospitalet.


Al material divulgatiu, s’incideix, entre d’altres, en el fet que res no justifica una agressió (ni l’alcohol, ni la roba...) i que una agressió no és un malentès ni un conflicte, sinó un abús de poder. Aquest contingut també s’ha inclòs al programa de mà de les Festes de Primavera.

La campanya, que gestionada el Centre d’Atenció i Informació a la Dona (CAID), té aquest any com a lema “Jo he fet el pas. L’H per unes festes lliures d’agressions sexistes”. Durant les Festes de Primavera el Punt Violeta s’instal•larà a la rambla de Just Oliveres, un dels punts neuràlgics durant les celebracions, i restarà obert de dijous 25 a diumenge 28, de 10 a 14 h i de 16 a 20 h, oferint informació divulgativa, fulletons, adhesius i altres materials. Posteriorment, el Punt Violeta estarà present en un estand que s’instal•larà en les 13 festes majors als barris de la ciutat.

L’estand estarà atès per personal del CAID i per representants i agents socials de les entitats adherides al protocol, que assistiran a sessions formatives. D’altra banda, els agents cívics de la ciutat han rebut formació específica sobre el Protocol contra les agressions sexistes en les festes majors i esdeveniments festius de la ciutat com a agents directament implicats en la seva interacció amb la ciutadania.
Últimes notícies

Veure imatge de  La Setmana de la Solidaritat crida a reflexionar per eliminar la violència envers les dones   (nova finestra)
Veure imatge de  Compromís de la Generalitat per construir el nou Hospital General a Can Rigal   (nova finestra)
Veure imatge de  Nou parc infantil de trànsit estable a la Feixa Llarga (nova finestra)
Veure imatge de  En el Dia dels Drets dels Infants es fa una jornada organitzada pels síndics de greuges de L’Hospitalet i altres poblacions    (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400