Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Darreres donacions rebudes (nova finestra)
11/06/2024

Darreres donacions rebudes

Vam començar la Setmana Internacional dels Arxius anunciant a les nostres xarxes les sis darreres donacions que hem rebut:

1.Documentació de la històrica botiga "La Confianza-Cansaladeries Gassó", fundada el 1930 a la Torrassa i continuada per 3 generacions de la família! (imatge: Josep Maria Gassó Tarrida a l'Arxiu).

2.Documentació fotogràfica del barri de Santa Eulàlia produïda per Lluís Alegre Rus des de 1951 fins a l'actualitat. Es tracta de més de mil imatges i també audiovisuals i programes de mà de les seves exposicions fotogràfiques.

3.Donació de Mariona Barba i les seves germanes d'un document escrit entre 1840 i 1845 referent a l'ermita de Bellvitge. Es tracta dels comptes de l'ermita, fets pel rector Josep Casas. Hi apareixen els noms de les dones encarregades del seu manteniment.

4.Donació de fotografies de Martí Guerrero Cots. Es tracta d'imatges dels balustres dels edificis històrics del carrer Roselles, del Centre de l'Hospitalet.

5.Ampliació del fons documental de Josep Macià i Macià, per part de la seva filla Carme. A l'Arxiu ja comptàvem amb part del Fons personal d'aquest periodista i aficionat al teatre amateur que va viure a l'Hospitalet.

6.Donació de Pere Montoya Grabuleda: documents de la recerca per trobar el seu tiet desaparegut a la Guerra Civil. La donació inclou la famosa moneda "Rosita", que portava a sobre l'hospitalenc Pedro Montoya Bernal quan morí al front el 1938.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400