Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Jazz & Film Sessions: cinema i jazz en directe (nova finestra)
16/09/2021 12:55:00
Cultura

Jazz & Film Sessions: cinema i jazz en directe

L’EMMCA participa en les sessions matinals de dissabte

Cinemes Filmax Gran Via presenten les Jazz & Film Sessions, una nova iniciativa que pretén retre tribut a la màgia del cinema amb el millor jazz, font d’inspiració d’algunes de les millors pel·lícules. Les Jazz & Film Sessions tindran lloc del 16 al 18 de setembre a la Sala 1 dels cinemes, reconvertida per acollir música en viu, amb la projecció d’una pel·lícula seguida d’una actuació musical. Jazz & Film Sessions té la col·laboració de l’Ajuntament de L’Hospitalet i la participació de l’EMMCA. La iniciativa també persegueix donar impuls a la recuperació de la música en directe, un sector que travessa moments difícils a causa de la situació sanitària.

Les Jazz & Film Sessions aspiren a convertir-se en una programació regular al llarg de l’any en un nou espai polivalent adequat per fer actuacions en directe i que es converteixen en una marca reconeguda de nous continguts culturals, al mateix temps que potencien la marca L’Hospitalet.

Un dels objectius és donar suport al col·lectiu dels artistes de la música en viu, afectats greument per les restriccions imposades per la pandèmia, i demostrar que la cultura és segura si es respecten les mesures fixades per les autoritats sanitàries.

Es donarà preferència als artistes vinculats amb la ciutat, ja que la iniciativa vol vincular-se amb les entitats culturals de L’Hospitalet. En aquest sentit, s’ha arribat a un acord de col·laboració amb l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts (EMMCA) que tindrà un espai singular de difusió. També es facilitarà que, alguns dels artistes que actuïn en els esdeveniments, puguin donar máster-classes als alumnes de l’EMMCA per compartir les seves experiències i vivències en el salt al món laboral. Cal recordar que la ciutat és un referent mundial en el Jazz Manouche.

Les Jazz & Film Sessions volen aprofitar la força dels Cinemes Filmax Gran Via, amb el nombrós públic que visita les instal·lacions anualment, per impulsar aquesta iniciativa innovadora dins del sector cultural, una oferta diferenciadora que vol potenciar la marca de ciutat.

Els organitzadors esperen consolidar les Jazz & Film Sessions en un festival de referència dins de la ciutat amb una forta projecció exterior, en el termini d’uns tres anys.

En el projecte també participa l’empresa Fluge, especialitzada en la producció i els equipaments audiovisuals.

Programació:

Dijous, 16 de setembre
19 h. Projecció de Cabaret, de Bob Fosse
22 h. Actuació de Laura Simó i Francesc Capella Trio. Laura Simó i Francesc Capell han col·laborat al llarg dels anys en diverses ocasions, ja sigui en grups aliens o en els que ha format ells mateixos. Presenten l’espectacle My Favourite Things, dedicat a la música del cinema americà, amb temes emblemàtics dels anys 30 als 80.

Divendres, 17 de setembre
19 h. Projecció de Ray, de Taylor Hackford
22.30 h. Actuació d’Ignasi Zamora Blues Reunion. Reunió de quatre dels músics més sol·licitats del panorama nacional al voltant d’una proposta de blues liderada per Ignasi Zamora. La banda revisa temes clàssics de blues d’artistes com Robert Johnson, B B King, T. Bone Walker, Muddy Waters o Lowell Fulson, entre altres. Amb composicions pròpies i arranjaments genuïns de la banda d’altres gèneres filtrats cap al blues de compositors com Bill Withers, Tom Waits, John Lennon, Steve Winwood, James Taylor i altres.

Dissabte, 18 de setembre
11 h. EMMCA sessions
19  h. Projecció de Bird, de Clint Eastwood
22.30 h. Actuació de Gorka Benítez Trio. El saxo tenor Gorka Benítez és el millor narrador d'històries del panorama jazzístic del país i una de les veus més personals i sòlides en l'àmbit internacional. Tenaç, inquiet i valent, presenta el directe El millor de Gorka Benítez, una selecció dels temes més representatius del trio format pel guitarrista Dani Pérez i el bateria David Xirgu. Després de molts anys compartint total llibertat quan toquen, han escollit el repertori que defineix "el so del trio", sense deixar-se influir pel sentimentalisme de tanta música i moments viscuts.
 

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400