Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

21/11/2018
La ciutat és Vila Esportiva Universitària 2019

Arrenca a L’Hospitalet el Campionat de Catalunya Universitari d’Esports d’Equip

La competició es farà fins al març en instal•lacions municipals, per les quals passaran 1.600 esportistes
El tinent d’alcaldia ha destacat que és un honor per a la ciutat acollir un esdeveniment esportiu com aquest en el qual participa jovent d’arreu de Catalunya. Cristian Alcázar ha remarcat que aquest campionat “compta amb la implicació de tres institucions: la Universitat de Barcelona, molt present a la ciutat a través del Campus de Bellvitge; la Generalitat, a través de la Secretaria General d’Esports, i l’Ajuntament de L’Hospitalet, un consistori que suma esforços per desenvolupar diferents iniciatives i que es posa al costat de la gent. Amb projectes així, sempre ens hi trobareu”.

Acabada la presentació, els equips que avui participaven a la competició al Poliesportiu Gornal han fet la lectura d’un manifest amb motiu de la celebració, el 25 de novembre, del Dia Internacional contra la Violència de Gènere.

Fins al març de 2019, passaran per la ciutat uns 1.600 esportistes d’un centenar d’equips de les 12 universitats catalanes. Hi haurà competicions de bàsquet femení i masculí; futbol 11 masculí; futbol 7 femení;  futbol sala masculí i femení; handbol masculí i femení; rugbi 7 masculí i femení, i voleibol femení i masculí. Les competicions es faran al Complex Esportiu Municipal L’Hospitalet Nord; a l’Estadi Municipal de Futbol de L’Hospitalet; als poliesportius municipals de Bellvitge, Gornal i del Centre; als camps municipals de futbol Feixa Llarga Gornal, Provençana i Santa Eulàlia, i al Camp Municipal de Rugbi.

La coordinació del Campionat es fa de manera rotatòria entre les 12 universitats catalanes i aquesta temporada és el torn de la Universitat de Barcelona. L’Hospitalet ha pres el relleu de Cornellà de Llobregat, que va ser la Vila Esportiva Universitària en una temporada que va coordinar la Universitat Politècnica de Catalunya. En les anteriors edicions, la seu ha estat a Barcelona, Igualada i Sant Cugat del Vallès.

La competició arriba a la seva 34a edició, amb l’objectiu de fomentar la pràctica esportiva entre les persones integrants de les comunitats universitàries, ja que hi poden participar estudiants, personal docent i investigador i personal d’administració i serveis. El campionat es fa cada any en una població per tal de potenciar la vinculació de la universitat amb la societat i donar-li més visibilitat.

La Xarxa de Televisions Locals de Catalunya (La Xarxa) oferirà les retransmissions de les finals en directe i d’altres partits en diferit, així com diferents reportatges. La temporada passada, les retransmissions van se seguides per més de 150.000 espectadors.

La celebració a la ciutat del Campionat de Catalunya Universitari d’Esports d’Equip posa novament en relleu la qualitat de les instal•lacions esportives de la ciutat, ja reconeguda, entre d’altres, amb el Segell de Turisme Esportiu que atorga l’Agència Catalana de Turisme.
 

Últimes notícies

Veure imatge de  Reunió de la Junta Local de Seguretat de L’Hospitalet (nova finestra)
Veure imatge de  Obertes les inscripcions per als projectes L’H>Play i Escola de bàrmans (nova finestra)
Veure imatge de  Més de 200 alumnes d’instituts de L'H assisteixen a l’acte central del programa #LHMobileTech,  (nova finestra)
Veure imatge de  Tres estudis independents de la Games Camp L’H, a Gornal Activa, seleccionats per a Games Camp PlayStation Talents 2019 (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400