Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

07/12/2020

Com afecta la covid-19 als infants?? “El Pediatre respon”

Veure imatge de Com afecta la covid-19 als infants?? “El Pediatre respon” (nova finestra)

El Pediatre Fernando Parreño del Servei d’Atenció Primària del Delta del Llobregat, va respondre els dubtes i qüestions sobre l’afectació de la Covid-19 plantejades per mestres i famílies dels infants més petits.

El “Pediatre respon” neix d’una iniciativa del treball conjunt dels diferents professionals que participen de les Xarxes de Criança i Educació 0-6, i a les AFA’s i AMPA’s de les Escoles Bressol Municipals de L’Hospitalet, i d’escoles de primer cicle d’educació infantil.

Una de les finalitats d’aquesta proposta era clarificar totes aquelles incerteses, inquietuds i dubtes que tant les famílies, com les escoles bressol tenen sobre l’afectació de la Covid-19 als infants, per això, és van elaborar una sèrie de preguntes per adreçar a pediatria.

A l’entrevista van sortir aquells temes que més preocupen a les famílies, i als equips educatius d’aquests centres, com és la transferibilitat del virus a través dels materials, és cert que la simptomatologia és més lleu en els infants, la malaltia Kawasaki, quin és el potencial infeccions en infants, el contagi durant la lactància materna, els  efectes secundaris de la malaltia, la vacunació de la grip, els anticossos, els símptomes (febre, febreta, mocs...),  el període de contagi, quarantena i aïllament de deu dies..

Davant de totes aquestes qüestions, dubtes que es plantegen en una situació tant extraordinària com l’actual degut a la pandèmia de la Covid-19, el pediatre ens trasllada una mirada pedagògica dels temes tractats, que ens ajuden a la comprensió de les diferents informacions que ens arriben per diferents vies. A la vegada, aporta un missatge tranquil·litzador a les famílies i als professionals de l’educació infantil.

Us recomanem veure l’entrevista sencera a partir del següent enllaç: Com afecta la Covid-19 als infants? El Pediatre respon
 

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400