Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

07/03/2019

Trobada de cooperatives de 5 Instituts de l'Hospitalet que participen en el projecte EJE (Empresa Jove Europea)

Els Instituts de Bellvitge, Europa, Llobregat, Bisbe Berenguer i Santa Eulàlia
Veure imatge de  Trobada de cooperatives de 5 Instituts de l'Hospitalet que participen en el projecte EJE (Empresa Jove Europea) (nova finestra)
Aquest matí ha tingut lloc al Centre Cultural Tecla Sala la presentació de les cooperatives de secundària dels centres educatius de l'Hospitalet que estan participant en el projecte EJE (Empresa Jove Europea) que impulsa la cultura emprenedora a l'ESO.

Durant la trobada s'ha comptat amb la participació de l'Ateneu cooperatiu de l'Hospitalet "La Col·lectiva" que ha ofert l'obra de teatre "L'Assemblea" a càrrec de El Timbal, amb un col·loqui posterior amb els i les alumnes que han assistit.

Els instituts que hi participen són: Institut Europa, Institut Bellvitge, Institut Llobregat, Institut Bisbe Berenguer, Institut Santa Eulàlia dels barris de Santa Eulàlia i Bellvitge.

Durant aquest curs 2018-2019 s'han creat 6 cooperatives, de les quals 5 cooperatives estan treballant al llarg del curs dins de l'assignatura d'Emprenedoria de 3r i 4t d'ESO, on participen 103 alumnes, i 1 cooperativa de l'Aula Integral de Suport Educatiu (SIEI) de l'Institut Santa Eulàlia que s'ha incorporat al projecte i que crearà també la seva cooperativa. 

COOPERATIVA Nivell Educatiu Total alumnat Institut
CIB (Cooperativa Institut Bellvitge) (S.Coop) 3r ESO 16 Bellvitge
LEVANT (S.Coop) 3r ESO 15 Santa Eulàlia
Karpa (S. Coop) 4t ESO 18 Bisbe Berenguer
ESTRELLA SIEI (S. Coop) 3r ESO 14 Santa Eulàlia
L'H Market (S. Coop) 4t ESO 26 Jaume Botey
Platyplus (S.Coop) 4t ESO 14 Europa


EJE és un projecte educatiu que s'integra dins del Programa Foment de Cultura Emprenedora, per al desenvolupament de les capacitats emprenedores en diferents etapes del sistema educatiu de secundària, que utilitza com a metodologia l'aprenentatge cooperatiu i significatiu i el treball per projectes.

L'Empresa Jove Europea (EJE) proposa a l'alumnat crear i gestionar la seva pròpia mini-empresa dins l'aula, amb la forma jurídica de societat cooperativa. En el marc de l'EJE, la cooperativa estableix relacions comercials amb cooperatives d'altres comunitats autònomes o països, amb l'objectiu d'importar i exportar productes entre sí.

Els productes seran comercialitzats als mercats locals el proper 24 de maig.

Últimes notícies

Veure imatge de  Avui engega el festival d’innovació tecnològica L’Hospitalet-XR (nova finestra)
Veure imatge de  Els infants de les escoles aprenen a esmorzar bé (nova finestra)
Veure imatge de  Ofrena institucional al president Companys (nova finestra)
Veure imatge de  L’Hospitalet se suma a la campanya solidària “Recicla vidre per elles”, contra el càncer de mama (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400