Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

11/06/2018

El Taller de Criança Positiva al Barri de Les Planes-Blocs la Florida valorat molt positivament

S'han realitzat 8 sessions per les famílies
Veure imatge de  El Taller de Criança Positiva al Barri de Les Planes-Blocs la Florida valorat molt positivament (nova finestra)
El taller de Criança Positiva es proposa oferir a les famílies un espai de diàleg, acompanyades per dos professionals, on poder compartir neguits, èxits, dubtes i estratègies per millorar la criança amb els seus fills i filles.

Enguany, s’han organitzat 8 sessions per les famílies del barri Blocs la Florida, dins l’Escola Joaquím Ruyra. S’han fet 6 sessions amb els adults, mentre els infants tenien la opció d’estar (gratuïtament) utilitzant servei d’acollida, i les dues últimes sessions han estat conjuntes, pares, mares i els seus fills i filles.

Cadascuna de les sessions s’ha iniciat amb un petita explicació  vinculada als temes de criança positiva que es proposar en el fulletó de l’ajuntament: "Créixer, educar i compartir" , entre d'altres, l’autonomia, l’efecte, el cuidar-se, els límits.... Les famílies s’han mostrat molt participatives en totes les sessions, de seguida han creat un espai de confiança on poder parlar sense sentir-se jutjats, sinó compresos i respectats. La diversitat de les famílies i les seves formes de criar han permès una riquesa de punts de vistes i estratègies.

La valoració del taller ha estat molt positiva per part de tots els participants, ja que destaquen que han pogut tenir una estona de calma setmanal per parar i pensar, repensar i adquirint eines per sentir-se més acompanyats. La criança és una responsabilitat molt complexa, però també meravellosa. Una mostra de l’interès és que han participat 38 persones i un 71% han pogut assistir a més del 60% de les sessions. El fet que algunes mares convidessin a les seves parelles a assistir en diverses sessions és una altra mostra que el taller els era útil.

Les famílies han valorat el taller i en general han coincidit que se’ls ha fet curt, que s’han quedat amb ganes de més. També han expressat que els ha semblat més útil i sobretot han destacat: poder compartir dubtes; intercanviar vivències i punts de vista; pensar sobre com parlem als fills i com explicar-los coses, entendre millor als fills, entre d’altres. Ha estat interesant veure els progressos en algunes famílies que havien compartit situacions complexes i com entre tots, els facilitàvem idees per superar-les. L’èxit d’una família acaba sent, d’alguna manera, un èxit de totes.

I el taller es reprendrà el curs vinent perquè un gruix important de famílies ja s’han apuntat per continuar.
 

Últimes notícies

Veure imatge de  Oferta cultural i esportiva a la ciutat a l’agost (nova finestra)
Veure imatge de  Obres de millora a la rambla de la Marina amb la travessia Industrial (nova finestra)
Veure imatge de  Obres que comencen a l’agost a L’Hospitalet  (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400