Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

11/06/2018

El Taller de Criança Positiva al Barri de Les Planes-Blocs la Florida valorat molt positivament

S'han realitzat 8 sessions per les famílies
Veure imatge de  El Taller de Criança Positiva al Barri de Les Planes-Blocs la Florida valorat molt positivament (nova finestra)
El taller de Criança Positiva es proposa oferir a les famílies un espai de diàleg, acompanyades per dos professionals, on poder compartir neguits, èxits, dubtes i estratègies per millorar la criança amb els seus fills i filles.

Enguany, s’han organitzat 8 sessions per les famílies del barri Blocs la Florida, dins l’Escola Joaquím Ruyra. S’han fet 6 sessions amb els adults, mentre els infants tenien la opció d’estar (gratuïtament) utilitzant servei d’acollida, i les dues últimes sessions han estat conjuntes, pares, mares i els seus fills i filles.

Cadascuna de les sessions s’ha iniciat amb un petita explicació  vinculada als temes de criança positiva que es proposar en el fulletó de l’ajuntament: "Créixer, educar i compartir" , entre d'altres, l’autonomia, l’efecte, el cuidar-se, els límits.... Les famílies s’han mostrat molt participatives en totes les sessions, de seguida han creat un espai de confiança on poder parlar sense sentir-se jutjats, sinó compresos i respectats. La diversitat de les famílies i les seves formes de criar han permès una riquesa de punts de vistes i estratègies.

La valoració del taller ha estat molt positiva per part de tots els participants, ja que destaquen que han pogut tenir una estona de calma setmanal per parar i pensar, repensar i adquirint eines per sentir-se més acompanyats. La criança és una responsabilitat molt complexa, però també meravellosa. Una mostra de l’interès és que han participat 38 persones i un 71% han pogut assistir a més del 60% de les sessions. El fet que algunes mares convidessin a les seves parelles a assistir en diverses sessions és una altra mostra que el taller els era útil.

Les famílies han valorat el taller i en general han coincidit que se’ls ha fet curt, que s’han quedat amb ganes de més. També han expressat que els ha semblat més útil i sobretot han destacat: poder compartir dubtes; intercanviar vivències i punts de vista; pensar sobre com parlem als fills i com explicar-los coses, entendre millor als fills, entre d’altres. Ha estat interesant veure els progressos en algunes famílies que havien compartit situacions complexes i com entre tots, els facilitàvem idees per superar-les. L’èxit d’una família acaba sent, d’alguna manera, un èxit de totes.

I el taller es reprendrà el curs vinent perquè un gruix important de famílies ja s’han apuntat per continuar.
 

Últimes notícies

Veure imatge de  Es decreten tres dies de dol per les tres persones mortes a l’incendi de la Riera Blanca   (nova finestra)
Veure imatge de  Compte enrere per l’inici de les Festes de Primavera (nova finestra)
Veure imatge de  Campanya informativa de bones pràctiques comercials a Santa Eulàlia (nova finestra)
Veure imatge de  Centenars de persones es van "enrodar" ahir (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400