Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

22/03/2019

Pacte contra la Segregació Escolar a Catalunya: Un compromís per a l'èxit educatiu

Veure imatge de  Pacte contra la Segregació Escolar a Catalunya: Un compromís per a l'èxit educatiu (nova finestra)
Aquest dilluns, 19 de març, a l'acte que ha tingut lloc al Parlament de Catalunya, l'Hospitalet, entre d'altres municipis més grans de 10.000 habitants han signat  el Pacte contra la segregació escolar que ha estat impulsat pel Síndic de Greuges de Catalunya,

L'any 2017 el Síndic de Greuges de Catalunya én col·laboració amb el Departament d'Educció inicia un procés de treball amb la Comunitat Educativa per consensuar aquest acord amb la voluntat de promoure la corresponsabilitat dels diferents actors que intervenen en l'àmbit educatiu.

El document inclou trenta actuacions i cent vuitanta-nou mesures concretes en nou àmbits, d'aquestes trenta actuacions, 13 actuacions estan vinculades amb els ajuntaments, i en concret a les oficines municipals d'escolarització (OME), a les Taules mixtes de planificació, i els plans educatius d'entorn.

La primera de les actuacions del Pacte és l'aprovació d'un nou decret d'admissió de l'alumnat que contempli més instruments per combatre la segregació escolar, com l'establiment d'una proporció màxima d'alumnat amb necessitats educatives específiques per centres d'una mateixa zona, la limitació de l'escolarització de matrícula viva a centres d'alta complexitat o la creació d'una oficina virtual d'escolarització.

El Pacte també recull entre d'altres actuacions, la implicació dels actors que actuen en el territori- centres, inspecció, serveis municipals, etc- en la lluita contra la segregació escolar. El suport als centres d'alta complexitat, i fomentar el Pacte com un espai de rendició de comptes davant la comunitat educativa.

Podeu consultar el text íntegre del Pacte contra la Segregació Escolar a Catalunya: Un compromís per a l'èxit educatiu en el següent enllaç: PACTE

Últimes notícies

Veure imatge de  David Monthiel rep dissabte el Premi L’H Confidencial (nova finestra)
Veure imatge de  Avui engega el festival d’innovació tecnològica L’Hospitalet-XR (nova finestra)
Veure imatge de  Els infants de les escoles aprenen a esmorzar bé (nova finestra)
Veure imatge de  Ofrena institucional al president Companys (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400