Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

14/06/2017
Mobilitat

S'inicia la implantació de vies pedalables 30, per a ús preferencial de bicicletes

El Ple de l’Ajuntament del mes de març va aprovar l’adhesió del municipi a la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta
Veure imatge de  S'inicia la implantació de vies pedalables 30, per a ús preferencial de bicicletes (nova finestra)
Al voltant del 80 per cent dels carrers de L’Hospitalet seran vials pacificats per a l’ús de la bicicleta en els propers anys, segons les previsions municipals. Amb aquest objectiu, l’Ajuntament ha iniciat la implantació de les vies pedalables 30, carrers convenientment senyalitzats per ser utilitzats preferentment per bicicletes.

Les noves vies pedalables 30 són carrers de convivència amb limitació de velocitat a 30 km/h, per tal que la bicicleta circuli per la calçada compartint l’espai amb la resta de vehicles motoritzats. Aquestes vies compten amb una senyalització vertical especial i marques vials a la calçada, on s’adverteix als conductors de la convivència amb la bicicleta per tal de millorar la seguretat dels vehicles de dues rodes.

L’actuació s’emmarca dins del Pla de mobilitat urbana sostenible de L’Hospitalet (PMUS), entre els objectius del qual figura augmentar la participació de la bicicleta en el conjunt de mitjans de transport d’ús habitual, tot creant les condicions d’infraestructures, de gestió de trànsit i d’educació viària necessàries per promoure’n la utilització.

Aquest matí han visitat la via pedalable 30 del carrer de Rafael Campalans  l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, i el president de la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta, Antoni Poveda, en el marc del primer Mes de la Natura i el Medi Ambient de L’Hospitalet. A l’acte també hi han assistit el tinent d’alcaldia de Seguretat, Convivència i Civisme, José M. García Mompel; el tinent d’alcaldia d’Espai Públic, Habitatge, Urbanisme i Sostenibilitat, José Castro, i el regidor adjunt de Medi Ambient i Sostenibilitat, Rafael Jiménez.

Durant la visita, l’alcaldessa ha dit que “a L’Hospitalet estem creant les infraestructures necessàries per facilitar l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport. Per això, hem iniciat els treballs per convertir una sèrie de carrers en vies aptes per a la circulació de bicicletes i vehicles alhora, que suposa anar un grau més enllà de la consideració de carrils bici segregats”. “Una iniciativa” —ha afegit Marín— “que s’emmarca dins de les polítiques de lluita contra la contaminació atmosfèrica. I de millora de la qualitat de l’aire”.

Per la seva banda, Antoni Poveda ha donat la benvinguda al municipi de L’Hospitalet a la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta, associació estatal que treballa en la promoció de l’ús de la bicicleta i que actualment presideix des de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. “Agraïm que L’Hospitalet se sumi als més de 450 municipis que treballen conjuntament des d’aquesta Xarxa, que té l’objectiu de crear ciutats 100% pedalables, on les bicis hi puguin circular de forma segura”, ha exposat Poveda.

En una primera fase, esdevindran vies pedalables la rambla de la Marina (entre l’avinguda del Carrilet i el carrer d’Enric Prat de la Riba), la rambla de Carmen Amaya, l’avinguda d’Isabel la Catòlica (laterals entre plaça Eivissa i plaça Mare de Déu del Pilar), l’avinguda d’Europa, l’avinguda de Miraflores i els carrers de Barcelona, de Rafael Campalans, de Llevant, del Pedraforca i de Marcel•lí Esquius.

Amb les zones de prioritat invertida i les noves vies pedalables 30, al voltant del 80 per cent dels carrers de L’Hospitalet seran vials pacificats per a l’ús de la bicicleta en els propers anys. A aquestes actuacions s’hi han d’afegir els carrils bici oberts arreu de la ciutat i la xarxa metropolitana d’itineraris ciclistes.

L’aposta de L’Hospitalet per aquest mitjà de transport alternatiu i sostenible s’ha plasmat recentment en l’adhesió del municipi a la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta, aprovada al Ple de l’Ajuntament del passat mes de març. Es tracta d’una associació integrada per entitats públiques a nivell estatal que treballen en la promoció de l’ús de la bicicleta i que té per objecte la generació d’una dinàmica entre les ciutats espanyoles a fi de facilitar, fer més segura i desenvolupar la circulació dels ciclistes, especialment en el medi urbà.

Últimes notícies

Veure imatge de  Oferta cultural i esportiva a la ciutat a l’agost (nova finestra)
Veure imatge de  Obres de millora a la rambla de la Marina amb la travessia Industrial (nova finestra)
Veure imatge de  Obres que comencen a l’agost a L’Hospitalet  (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400