Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

03/11/2015.  

L'Ajuntament i Creu Roja L’Hospitalet presenten a la ciutadania el Pla d’ajuda per rebre els refugiats establerts pel Govern central   .  

Veure imatge de  L'Ajuntament i Creu Roja L’Hospitalet presenten a la ciutadania el Pla d’ajuda per rebre els refugiats establerts pel Govern central   (nova finestra)
L’alcaldessa, Núria Marín, i la presidenta de Creu Roja L’Hospitalet, Dolores Ruiz, han encapçalat l’acte informatiu del Pla d’acollida que ha elaborat Creu Roja, en coordinació amb l’Ajuntament de L’Hospitalet, per a les persones refugiades que fugen de diferents conflictes bèl·lics.

A la xerrada, que s’ha fet al Centre Cultural Bellvitge-Gornal, ha assistit Enric Morist, coordinador de Creu Roja Catalunya, que ha explicat els detalls del pla previst per acollir els refugiats i la col•laboració de la vuitantena de persones i col•lectius que s’han inscrit al registre de voluntariat obert el setembre a través del web municipal. Aquest voluntariat farà principalment tasques d’acompanyament i d’informació de L’Hospitalet. Es preveu que a la ciutat arribin prop d’una trentena de persones que tindran l’estatut jurídic de refugiats un cop ho trameti el Govern central.

L’alcaldessa ha manifestat que “L’Hospitalet és una ciutat implicada en la defensa dels drets humans, de la solidaritat i de la pau, i ha estat capdavantera, amb altres municipis d’arreu de Catalunya, a proposar i a posar en marxa mesures per coordinar les actuacions davant aquesta crisi humanitària”.

El model d’atenció dels refugiats previst per Creu Roja no inclou l’allotjament en domicilis socials ni particulars, sinó en pisos que llogarà aquesta entitat. Tot i això, l’Ajuntament col•labora amb Creu Roja en la preparació de tot el dispositiu d’acollida d’aquestes persones de manera que puguin incorporar-se i integrar-se a la nostra ciutat al més aviat possible. Ensenyament, sanitat, padró, normalització lingüística..., des de l’Ajuntament es col•labora amb la Creu Roja de manera que es garanteixin unes dignes condicions de recepció i d’integració.

En el Ple municipal del passat setembre, l’Ajuntament de L’Hospitalet va aprovar una moció amb el suport de tots els grups municipals a l’acollida de població refugiada víctima dels conflictes armats a la Mediterrània. El document instava el Govern espanyol a demanar una major dotació de recursos a la Unió Europea i el Govern de la Generalitat a actualitzar la dotació pressupostària del Pla de protecció internacional a Catalunya (PPIC), entre altres aspectes.

D’altra banda, l’Ajuntament també va destinar el passat mes de setembre una aportació inicial de 6.000 euros com a ajuda d’emergència per al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, organització formada pels ajuntaments catalans i altres organitzacions municipalistes, a través de l’agència de l’ONU per als refugiats, ACNUR.

Al web municipal www.l-h.cat/soslh es pot trobar informació sobre inscripcions de voluntariat o aportacions econòmiques per tal de donar-hi suport
.  

Últimes notícies

Veure imatge de  L’Hospitalet se suma a l’Hora del Planeta (nova finestra)
Veure imatge de  El Centre d'Art Tecla Sala acull una exposició sobre el Sònar, coincidint amb el seu 25è aniversari (nova finestra)
Veure imatge de  S’amplia la zona de jocs infantils del parc de la Serp, a Sant Josep   (nova finestra)
Veure imatge de 	L'alcaldessa visita diferents espais de Bellvitge que s'arranjaran  (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400