Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

24/10/2019
Ple municipal

Suport a la declaració contra la violència masclista

La sessió del Ple de l’Ajuntament es va obrir ahir amb la lectura del text elaborat amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional per l’Erradicació de la Violència Masclista
Veure imatge de  Suport a la declaració contra la violència masclista (nova finestra)
La sessió del Ple de l’Ajuntament es va obrir ahir amb la lectura d’una declaració institucional amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional per l’Erradicació de la Violència Masclista. El text ha estat elaborat amb els suggeriments de tots els grups de dones de la ciutat i de les entitats de l’Espai de Ciutadania. El manifest també es llegirà el pròxim 25 de novembre en l’acte que es fa anualment davant de l’escultura de L’Acollidora, a la rambla de Just Oliveras, així com en l’acte de presentació de la Setmana de la Solidaritat a L’Hospitalet que es farà del 25 de novembre a l’1 de desembre i que enguany girarà entorn de l’erradicació de la violència de gènere. 

La declaració institucional manifesta que “estem davant d’un sistema de violència patriarcal que es nodreix del silenci i la passivitat de gran part de la societat i de les administracions públiques”. El text exigeix que “la sensibilització i la conscienciació sobre les violències masclistes sigui una prioritat en les actuacions de les administracions públiques, amb dotació pressupostària suficient; que l’educació afectiva i sexual amb perspectiva de gènere s’inclogui en els plans formatius de tots els àmbits educatius; i que es reivindiqui la tasca que han realitzat històricament, i que continuen fent, els moviments feministes i els grups de dones”.

El Ple ha aprovat també, amb el suport dels grups del PSC,  Ciutadans, L’Hospitalet en Comú Podem  i PP, les medalles d’honor de la Guàrdia Urbana de L’Hospitalet que es lliuraran el 27 de novembre en l’acte que es fa cada any en reconeixement a la tasca que realitzen tant els agents de la policia local com els d’altres cossos de seguretat. El Ple s’ha desenvolupat amb l’absència dels cinc regidors d’ERC que al primer torn de paraula han exposat que abandonaven la sessió en senyal de protesta per la sentència del judici del procés.

Últimes notícies

Veure imatge de Es consolida la presència a L’Hospitalet de dues parelles reproductores de falcons peregrins (nova finestra)
Veure imatge de Escoles de L’Hospitalet participen al nou programa de salut, Tomando Conciencia (nova finestra)
Veure imatge de Malkoa, Punt i Coma i El Cau del Vermut, guanyadors de la 6a edició de la ruta “A la tardor, platillos!” (nova finestra)
Veure imatge de Actuació de Net i polit en Can Serra (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400