Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

20/12/2018
Espai públic i medi ambient

Aquestes festes, reciclar vidre té premi al Mercat de Santa Eulàlia 

Veure imatge de  Aquestes festes, reciclar vidre té premi al Mercat de Santa Eulàlia  (nova finestra)
Ecovidrio i l’Ajuntament impulsen una campanya per promoure el reciclatge de vidre

El dia 3 de gener, els usuaris del Mercat que reciclin el vidre entraran en el sorteig d’un xec de 100 euros

Un contenidor decorat amb motius nadalencs servirà com a reclam visual de la campanya i dos informadors sensibilitzaran els consumidors sobre el reciclatge de vidre.


L’Ajuntament i Ecovidrio han posat en marxa una campanya per promoure la recollida selectiva de vidre durant les festes de Nadal. Sota el lema “Els Reis ho veuen tot, recicla vidre!”, la iniciativa té per objectiu incrementar, durant el període nadalenc, la quantitat de quilos que es recullen amb el contenidor verd.

A L’Hospitalet, la campanya comença avui, 20 de desembre, amb la instal•lació d’un contenidor verd per a la recollida selectiva de vidre decorat amb motius nadalencs. Es podrà trobar al voltant del Mercat de Santa Eulàlia i servirà per cridar l’atenció de la ciutadania i, alhora, per recordar-li la importància de reciclar aquest material.

A més, el 3 de gener es farà una recollida de vidre especial al Mercat de Santa Eulàlia. Des de les 9.30 fins a les 13.30 h, els veïns que s’apropin al contenidor nadalenc i reciclin un mínim de 3 ampolles o pots de vidre rebran un obsequi. A més, entre tots els participants es farà un sorteig de 10 miniglús —minicontenidors per separar el vidre a casa—  i d’un xec de 100 euros per bescanviar per compres en el mateix mercat. Una parella d’informadors ambientals s’encarregaran de dinamitzar la recollida dels envasos i d’explicar com separar correctament els envasos de vidre.

La generació de residus de vidre es dispara durant les festes

Durant les festes augmenta el consum i, en conseqüència, la generació de residus de vidre. La campanya aprofita aquest període, caracteritzat per l’esperit nadalenc, la solidaritat i els bons propòsits, per recordar a la ciutadania la importància de reciclar els envasos de vidre i els beneficis ambientals i econòmics que això genera.

Beneficis ambientals del reciclatge de vidre

El vidre que es diposita als contenidors es recicla al cent per cent i es fa servir per fabricar nous envasos, de manera indefinida i sense perdre les propietats originals. Reciclar vidre és clau en la lluita contra el canvi climàtic. En utilitzar calcina —vidre reciclat– en la fabricació de nous envasos s’evita l’extracció de matèries primeres de la natura i, de retruc, l’erosió del sòl i la desforestació del nostre entorn.

A més, es minimitza l’emissió de CO2 en el procés de fabricació i s’estalvia energia.

20 anys reciclant envasos de vidre

Després de l’aprovació de la Llei d’envasos i residus d’envasos el 1997 i de l’inici de les operacions el 1998, Ecovidrio es va convertir en l’entitat gestora d’un model de reciclatge que garanteix un servei públic, universal i complet. Durant les dues darreres dècades la taxa de reciclatge d’envasos de vidre ha experimentat un creixement exponencial, passant del 31,3 % l’any 2000 al 72 % el 2016, taxa estimada per Ecovidrio segons el mètode de càlcul actual.

Ecovidrio és l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d’envasos de vidre a Espanya. 8.000 companyies envasadores fan possible, amb la seva aportació a través del punt verd, el sistema de reciclatge. 


Últimes notícies

Veure imatge de  Núria Marín intervé en la Cimera Mundial de Líders Locals i Regionals de Durban    (nova finestra)
Veure imatge de  Uns 2.500 infants i joves participaran dissabte en una nova edició del Cross Escolar Solidari de L’H  (nova finestra)
Veure imatge de  Arriba Sinergia, la festa de la recerca i la innovació en salut de L’Hospitalet (nova finestra)
Veure imatge de  El veïnat del Districte III decidirà la ubicació del nou Poliesportiu de Santa Eulàlia  (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400