Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

29/06/2018

El Consell Educatiu de l'Hospitalet fa balanç de la feina feta pels grups de treball

El Plenari del CE L'H es reuneix al CCM Tecla Sala per presentar els acords assolits
Veure imatge de  El Consell Educatiu de l'Hospitalet fa balanç de la feina feta pels grups de treball (nova finestra)
El Plenari del Consell Educatiu de L’Hospitalet (CEL’H) s’ha reunit avui al Centre Cultural Metropolità Tecla Sala per fer balanç de la feina duta a terme pels diferents grups de treball durant el darrer any, i per valorar el nivell de compliment dels acords assolits en el Pacte Local per l’Educació i dels dos mapes que inclou el Pacte: educació especial i formació professional. El Plenari del CEL’H és un òrgan de participació que pot fer propostes i assessorar en matèria educativa.

El Pacte Local per l’Educació a L’Hospitalet consta de 155 accions, 96 de les quals són de competència municipal o compartida i la resta depenen de diferents administracions i entitats, com el Consell Comarcal, la Diputació de Barcelona, la Generalitat, l’Estat, entitats, AMPA i col•lectius de mestres i d’alumnes.

Així, de les 96 propostes que són competència municipal, 30 es troben en realització, 28 en fase de procés o de proposta i, les 38 restants, pendents dins del termini de compliment del Pacte, que conclou el 2025. Els 30 acords assolits o amb un alt nivell de realització s’emmarquen en tres línies principals: l’educació com a garantia de la cohesió social i la igualtat d’oportunitats; construïm una ciutat educadora, i una educació en xarxa i recursos al servei d’una educació de qualitat.

Alguns de les 30 accions ja assolides són: l’increment de tallers de criança positiva, l’augment d’accions d’Aprenentatge Servei (ApS), l’ampliació d’escoles en projectes de col•laboració artística amb l’EMMCA, el manteniment de la partida de més de dos milions d’euros per a beques menjador, l’impuls de 47 nous tàndems, el programa d’auxiliars de conversa en anglès en 28 centres educatius de la ciutat, l’ampliació del pressupost dels Plans educatius d’entorn i la seva ampliació a noves zones de la ciutat, l’impuls de la participació  dels infants i joves a través del Consell de Nois i Noies de L’H, l’augment de patis oberts els caps de setmana i festius, reivindicar la construcció dels edificis de les escoles Ernest Lluch i Paco Candel, o tirar endavant la substitució i rehabilitació dels cinc centres del Pla d’urgència, entre d’altres.

En el decurs de la sessió també s’ha donat compte de la posada en marxa dels dos mapes inclosos dintre del Pacte: el grup de treball d’educació especial i el de la formació professional, així com de les seves propostes realitzades. Aquestes va des de garantir la continuïtat d’un observatori que detecti les necessitats i les demandes laborals de les empreses de la ciutat, a la creació d’un punt d’informació web que centralitzi els recursos de l’FP a la ciutat —en el cas del mapa de l’FP; o de la creació d’un nou centre d’educació especial a la ciutat, la revisió de ràtios dels actuals centres d’educació especial, així com a prioritzar l’escolarització dels alumnes de 3 a 6 anys en centres ordinaris —en el del mapa de l’educació especial .

El CEL’H el formen representants de tots els sectors implicats amb la comunitat educativa de L’Hospitalet: representants municipals —tant del govern com dels grups polítics— i de diferents departaments de la Generalitat, el professorat, el personal d’administració i serveis, els pares i les mares d’alumnes, l’alumnat i les diferents entitats del territori relacionades amb l’educació. En total, prop d’una vuitantena de persones.

El Pacte Local per l’Educació a L’Hospitalet el van signar el novembre de 2016 un total de 110 agents, entre grups polítics, sindicats, entitats i centres educatius de la ciutat. Es tracta d’un pacte polític i ciutadà en defensa de l’educació pública a L’Hospitalet.

Últimes notícies

Veure imatge de  Es presenta una aplicació Innovació social de tecnologia mòbil adreçada a les escoles   (nova finestra)
Veure imatge de  L’Ajuntament ret homenatge a la vintena de centres educatius que commemoren els 50 anys o més  (nova finestra)
Veure imatge de  Acord Institucional per ampliar el recinte firal de Gran Via L’H (nova finestra)
Veure imatge de  Obertes les inscripcions per a la 10a Cursa Nocturna de L’H (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400