Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de L’Ajuntament acull alumnat d’FP dual (nova finestra)
20/12/2021

L’Ajuntament acull alumnat d’FP dual

Un primer grup d’alumnes de cicles mitjà i superior ha començat aquest mes la seva feina com a aprenents en diferents serveis municipals

L’Ajuntament acull des d’aquest mes quatre estudiants d’FP dual amb un contracte laboral remunerat, en modalitat de beca, de 900 hores. Aquests estudiants han fet abans una formació de 100 hores per conèixer el funcionament de l’administració pública.

Aquest primer grup d’aprenents d’FP dual que acull l’Ajuntament, el formen dos alumnes de grau superior de màrqueting i publicitat, un de grau superior d’organització i control d’obres de construcció, i un de grau mitjà d’activitats comercials. Aquests alumnes estan destinats en els serveis relacionats amb la seva formació. La xifra d’alumnes d’FP que fan les pràctiques a l’Ajuntament s’anirà ampliant en els propers cursos.

L’Ajuntament aposta per l’FP dual com a modalitat que millora les oportunitats del futur acadèmic i professional dels joves de la ciutat, amb un alt índex d’inserció laboral de l’alumnat. L’FP dual permet que centres i empreses comparteixin les responsabilitats formatives, per tal que els ensenyaments professionals s’adeqüin a les necessitats del mercat laboral.

En els darrers anys, l’Ajuntament ha desenvolupat accions d’acompanyament i suport als centres d’FP de la ciutat, per tal que l’alumnat pugui fer les pràctiques en empreses de la ciutat, cercant la complicitat amb elles. L’alcaldessa manté periòdicament trobades amb empreses, gremis professionals i representants del Departament d’Educació per impulsar l’FP dual en graus com ara farmàcia i parafarmàcia, perruqueria i cosmètica capil·lar i automoció.

Aquestes accions s’inscriuen en els objectius marcats en dos grans acords de consens: el Pacte de ciutat i el Pacte local per l’educació. L’Ajuntament s’ha adherit a l’Aliança per l’FP Dual, amb la voluntat de contribuir a la implantació d’aquesta modalitat i intercanviar experiències i coneixements amb altres poblacions i amb la comunitat educativa.
 
 

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400