Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

08/02/2019

Núria Marín mostra la seva satisfacció per la confirmació del Suprem de la sentència del TSJC que obliga la Generalitat a assumir el finançament de les escoles bressol

L’Ajuntament de L’Hospitalet, igual que una trentena de municipis, va portar la qüestió als tribunals 
Veure imatge de  Núria Marín mostra la seva satisfacció per la confirmació del Suprem de la sentència del TSJC que obliga la Generalitat a assumir el finançament de les escoles bressol (nova finestra)
El Tribunal Suprem no ha admès a tràmit el recurs de la Generalitat contra una sentència prèvia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga el Govern a assumir el finançament de les escoles bressol d’una trentena de municipis. Amb aquesta decisió, el tribunal reconeix als consistoris el dret a rebre 1.300 euros per alumne per als cursos 2012-2013, 2013-2014 i 2014-2015.

L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, ha mostrat la seva satisfacció amb “una sentència que dona la raó al món local” i ha recordat que, des del 2012 “el Govern autonòmic ha incomplert els compromisos adoptats amb els municipis pel que fa al finançament de les places de 0 a 3 anys. El seu incompliment va obligar alguns ajuntaments com el nostre a assumir el sobrecost d’aquestes places per no perjudicar les famílies”.

La sentència del Suprem confirma l’emesa en el seu dia pel TSJC que era favorable als municipis catalans —agrupats en el Fòrum d’Alcaldes i Alcaldesses per l’Educació de Catalunya, del qual L’Hospitalet forma part— en el recurs contenciós administratiu conjunt que havien presentat per reclamar al Departament d’Educació de la Generalitat el pagament del deute contret i compromès amb les escoles bressol municipals durant els cursos escolars de 2012-2013, 2013-2014 i 2014-2015, amb el sobrecost dels interessos acumulats fins a la quantitat de 1.300 euros per plaça.

El 15 de desembre del 2017, el TSJC també va donar la raó a l’Ajuntament de L’Hospitalet en el recurs contenciós administratiu que reclamava el pagament del deute contret i compromès amb les escoles bressol municipals entre els anys 2012 i 2015, amb el sobrecost dels interessos acumulats, fins a la quantitat de 1.300 euros per plaça. La quantitat total que haurà d’abonar el Departament d’Educació de la Generalitat a l’Ajuntament és de més d’1.000.000 euros.
 

Últimes notícies

Veure imatge de  Del 25 al 28 d’abril, L’Hospitalet està de festes! (nova finestra)
Veure imatge de  El Programa de Medicina Regenerativa de Catalunya P-CMR[C] reforça el Pol Biomèdic de Bellvitge (nova finestra)
Veure imatge de  “Ceci n’est pas una cariàtide”, una nova proposta expositiva per reinterpretar obres antigues des d’una visió contemporània   (nova finestra)
Veure imatge de  El Punt Violeta torna a estar present en les festes de L’Hospitalet (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400