Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

31/01/2020

2a edició dels Premis Aprenentatge Servei (ApS) Ciutat de L’Hospitalet

Els centres i les entitats socials poden presentar les seves propostes del 3 de febrer al 3 d’abril. El lliurament es farà al maig al Saló de Plens
Veure imatge de 2a edició dels Premis Aprenentatge Servei (ApS) Ciutat de L’Hospitalet (nova finestra)
L’editorial Santillana, amb el suport de l’Ajuntament de L’Hospitalet, ha convocat la segona edició dels Premis Aprenentatge Servei (ApS) Ciutat de L’Hospitalet. L’objectiu d’aquesta iniciativa és reconèixer la tasca dels centres d’educació infantil i primària, secundaria i postobligatoris, així com de les entitats socials de la ciutat que fan accions solidàries destinades al barri per millorar la qualitat de vida de la comunitat.

Els Premis ApS Ciutat de L’Hospitalet també volen reivindicar les pràctiques d’aprenentatge servei com a eina d’èxit educatiu i de compromís social, i contribuir a enfortir i a difondre una cultura participativa, solidària i de compromís cívic, estimulant la divulgació i la implementació de l’ApS.

Els centres poden presentar com a candidatura els projectes que s’hagin realitzat el curs 2018-2019 en format digital entre el 3 de febrer i el 3 d’abril a través de la pàgina web www.santillana.cat, en la qual també poden consultar les bases.
 
Els premis, que es lliuraran al maig en un acte al Saló de Plens, s’atorguen en tres categories que es corresponen a diferents etapes educatives: educació infantil i primària, educació secundària obligatòria i ensenyaments postobligatoris. Cada centre guanyador escollirà material didàctic valorat en 1.000 euros, que proporciona l’editorial Santillana de tot el seu catàleg en català, castellà, anglès i francès (llibres de text, llibres de lectura, diccionaris, llicències digitals, material d’aula, material per al professorat, animacions lectores...). El jurat està format per membres de l’editorial Santillana, representants de l’Ajuntament i integrants del grup permanent ApS de L’Hospitalet.

Els projectes d’ApS són una proposta educativa que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte, en el qual els participants aprenen a treballar en les necessitats reals de l’entorn, amb l’objectiu de millorar-lo.

En la primera edició, els guanyadors van ser l’Escola Sant Jaume de la FEP, amb “Aprenem ajudant”; l’Institut Bisbe Berenguer, amb Conèixer és estimar”, i l’Associació Educativa Ítaca, amb “Viatjant per la realitat”.

L’Hospitalet va rebre l’any 2016 el Premi Ciutats Educadores a les Bones Pràctiques de Convivència, que atorga l'Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE). Aquest premi reconeix la implementació de la metodologia ApS que des de fa onze anys es du a terme als centres educatius de la ciutat. A més, al final del 2017 L’Hospitalet va ser la seu de la 10a Trobada Estatal d’ApS.

L’editorial Santillana, amb seu a L’Hospitalet des del gener del 2017, té entre els seus objectius fomentar la cultura, contribuir a l’educació i la formació per al desenvolupament de les persones, i impulsar valors com el pluralisme, la tolerància, la protecció del medi ambient i la defensa de la pau.

Últimes notícies

Veure imatge de L’Hospitalet treu l’activitat física als parcs de la ciutat (nova finestra)
Veure imatge de Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra incrementen els operatius conjunts de vigilància  (nova finestra)
Veure imatge de Finalitzen els cursos de PFI del Centre de Formació d’Hostaleria (nova finestra)
Veure imatge de El Centre Cultural Santa Eulàlia acull els dies 9, 16 i 23 de juliol unes jornades de donació de sang (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400