Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
25/02/2016
Cultura

Assat50 i Plàudite Teatre munten una obra de teatre sobre l’atur  

Els membres d’Assat50 (associació d’aturats de més de 45 anys) i Plàudite Teatre s’han unit per portar als escenaris el drama de l’atur i reflectir el sentiment de les persones que queden excloses del mercat laboral per raó de l’edat. És una experiència que la companyia denomina teatre social, on actors i actrius professionals col•laboren amb col•lectius socials com Assat50.

Els directors de cinema i guionistes José Corbacho i Juan Cruz han col•laborat en l’elaboració dels textos a partir de les experiències i els testimonis dels afectats, que formen part d’Assat50. Gràcies a la feina conjunta ha sorgit l’obra 45+ L’Odissea, on es posa en escena el problema de l’atur.

Una obra que aborda la qüestió des de la crítica i la denúncia, des de la comèdia i la tragèdia, des de la lucidesa i el surrealisme, des del silenci i el moviment, des de la soledat i la companyia.

45+ L’Odissea mostra un grup d’aturats de 45 anys que ens ofereix, a través del mirall del teatre la bogeria d’una societat cada dia més tecnificada i deshumanitzada, però que malgrat els problemes no cedeixen a la follia i mostren les seves vicissituds en clau d’humor.

Eugènia Delgado s’ha fet càrrec de la direcció escènica d’una obra que serà també un documental, elaborat per Maribel Pozo, que recull el procés creatiu d’aquesta obra de teatre social.

La presentació de 45+ L’Odissea tindrà lloc divendres, 26 de febrer, a les 21 hores, al Teatre Joventut, en un workingprogress per mostrar la feina que s’ha fet fins ara i afinar els últims detalls. L’estrena definitiva serà el 19 d’abril a l’Auditori Barradas.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400