Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

18/12/2020

Com passar Nadal en temps de Covid-19 amb infants

L’OBJECTIU ÉS QUE ELS NENS I LES NENES PUGUIN GAUDIR D’UN NADAL SEGUR SENSE PERDRE LA IL·LUSIÓ
Veure imatge de Com passar Nadal en temps de Covid-19 amb infants (nova finestra)

L’Àrea Municipal d’Educació, Innovació i Cultura i les Xarxes de Criança i Educació de la ciutat han elaborat un document amb propostes i recomanacions per a les famílies amb infants de fins a deu anys, de cara a la celebració de les festes de Nadal, aquest any marcades per la Covid-19.

Les propostes s’han elaborat tenint en compte que aquest Nadal moltes famílies no es reuniran —com a mesura de prevenció—, altres han patit la pandèmia des del punt de vista sanitari, social o econòmic, i altres viuen amb angoixa aquest moment. A més, el fet que enguany no es puguin viure les cavalcades de Reis des del carrer és una mancança important per als infants.

L’objectiu és que els nens i les nenes puguin gaudir d’un Nadal segur sense perdre la il·lusió, mantenint la màgia d’aquestes dates, però sent conscients, alhora, de la realitat que vivim i de les mesures de prevenció i seguretat que s’han de mantenir.

Entre els apartats d’aquesta publicació, hi ha recomanacions per gestionar les emocions, amb la proposta de proporcionar missatges positius i abordar amb els infants les qüestions que els preocupin o els generin neguits, un aspecte que es considera clau en aquest moment per evitar l’angoixa dels més petits. En aquest sentit, destaca la importància de generar entorn dels infants un ambient de confiança i seguretat.

El document no oblida una de les qüestions més recurrents entre els infants en aquestes dates, la visita dels Reis Mags. En aquest sentit aborda com afrontar les preguntes dels infants sobre la cavalcada i el repartiment de joguines la Nit de Reis i proposa, entre d’altres, deixar a casa, a més del menjar pels camells, sabó i mascaretes per als Reis.

Trucar i fer videotrucades als familiars és un altre aspecte que es considera important per fer que els nens i les nenes passin un Nadal més acompanyats, sense perdre el contacte amb els avis, les àvies i altres familiars i amics amb els quals acostumin a veure’s en aquestes dates.

També hi ha un apartat amb els enllaços a la programació cultural i d’actes tradicionals de Nadal a la ciutat. Per assistir a aquests esdeveniments, a més de les mesures de seguretat i higiene generals, s’aconsella planificar les sortides amb l’objectiu, entre d’altres, d’evitar els horaris de més afluència.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400