Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

07/05/2019

6a Setmana de l’FP a L’Hospitalet 

Del 6 al 10 de maig es faran jornades de portes obertes, xerrades, trobades i seminaris Més de 4.100 joves estudien FP a L’Hospitalet La demanda i l’oferta d’FP dual continua augmentant 
Veure imatge de  6a Setmana de l’FP a L’Hospitalet  (nova finestra)
L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, va donar la benvinguda ahir als assistents a la sisena edició de la Setmana de la Formació Professional a L’Hospitalet, una activitat que impulsa l’Ajuntament conjuntament amb els centres educatius de la ciutat, i que s’allargarà fins al 10 de maig, tot just abans de l’inici del procés de preinscripció per al curs 2019-2020. També han assistit a l’acte el tinent d’alcaldia de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació de l’Ajuntament, Francesc Belver, i el tinent d’alcaldia d’Educació, Jaume Graells.

La Setmana de l’FP, que porta l’eslògan “L’orientació local és futur professional: models i paper de les ciutats”, té per objecte posar en valor l’àmplia oferta de l’ensenyament professional que s’ofereix a la ciutat, així com el compromís amb un ensenyament de qualitat, impulsant l’oferta formativa a L’Hospitalet, especialment la relacionada amb els nous focus econòmics de la ciutat, com la sanitat, els esports, l’hoteleria i el turisme.

Les dates de preinscripció per als cicles formatius de grau mitjà (CFGM) i d’arts plàstiques i disseny són del 14 al 21 de maig de 2019. Per als cicles formatius de grau superior (CFGS) es presentaran les sol•licituds del 29 de maig al 5 de juny. I per als programes de formació i inserció (PFI), del 13 al 24 de maig. Més informació al web d’Educació: http://www.l-h.cat/educacio/1489058_1.aspx

La ciutat compta actualment amb quinze centres educatius que ofereixen 69 titulacions i 91 cicles formatius de 17 famílies professionals, de les quals 52 corresponen a FP inicial (1 d’FP bàsica, 16 titulacions de grau mitjà i 35 de grau superior); 8, a programes de formació i inserció; 7, a ensenyaments artístics (2 de grau mitjà i 5 de superior), i 2 a ensenyaments esportius de grau mitjà.

Actualment els joves que estudien FP a L’Hospitalet són un total de 4.153. Els alumnes de CFGM són 1.790, i els joves de CFGS són 2.363. El nombre d’alumnes dels PFI són 153.

Cinc famílies professionals concentren el 86% de l’alumnat de cicles formatius. Sanitat (23,5%) i administració i gestió (14,7%), en cicles de grau mig. I informàtica (17,24%), serveis socioculturals a la comunitat (12%), sanitat (10%) i comunicació gràfica i audiovisual (8,6%), encapçalen el rànquing en cicles superiors.

Novament, augmenta la demanda i l’oferta d’FP en modalitat dual. Així, dels 16 cicles del curs 2017-2018, s’ha passat als 19 cicles el curs 2018-2019, i la previsió és oferir 23 cicles en modalitat dual el curs 2019-2020.

El curs 2019-2020 és previst que s’incorporin a l’oferta d’FP en centres públics de L’Hospitalet els cicles superiors d’organització i control d’obres de construcció i de màrqueting i publicitat a l’Institut Provençana; el cicle superior mecatrònica industrial a l’Institut Llobregat, i el grau mitjà d’estètica i bellesa a l’Institut Pedraforca. Aquests nous cicles s’oferiran en modalitat dual.

Totes aquestes dades es recullen en l’informe de l’FP a L’Hospitalet que s’ha presentat avui durant la inauguració de la 6a Setmana de l’FP a L’Hospitalet a la Sala d’Actes de Gornal Activa, on també s’ha pronunciat la conferència “El paper de les ciutats en l’orientació professional”, a càrrec de Mercè Gómez Ubiergo, directora de Postgrau en Orientació i Inserció Laboral de la Fundació Pere Tarrés (URL) i directora de Nau Desenvolupament Professional.

En el marc de la Setmana de l’FP, també s’organitzen dues sessions d’orientació: la primera, adreçada a famílies, la promou la Fundació BCN Formació Professional i la FAPAES (Federació de Pares i Mares d’Alumnes). En el marc del Programa de famílies de l’Ajuntament (PAEFS) se n’ha fet la difusió a les famílies de l’alumnat de 3r i 4t d’ESO. La xerrada és el dia 9 de maig, de 18 a 19.30 h, a l’Institut Pedraforca. I la segona, adreçada a tutors/res de 4t ESO i a orientadors/res, és una xerrada que porta per títol “Informem? Orientem?”, i té com a objectiu millorar la informació i l’orientació de l’alumnat i les seves famílies. Tindrà lloc el 7 de maig, a les 17 h, al CIFO de L’Hospitalet.

La Setmana es completarà amb  xerrades, trobades, seminaris i portes obertes als centres per tal d’oferir una àmplia visió sobre la formació professional per a les persones que es plantegin matricular-se en alguna de les diverses especialitats.
 
Podeu consultar la resta d'activitats a la web d'educació: 6a Setmana de l'FP a l'H

Últimes notícies

Veure imatge de   L’Hospitalet prioritza els tractaments ecològics per combatre les plagues de l’arbrat  (nova finestra)
Veure imatge de  Visites guiades, espectacles i activitats artístiques i visuals per celebrar La Nit dels Museus   (nova finestra)
Veure imatge de  L’escriptor David Monthiel guanya la 13a edició del Premi de Novel•la Negra L’H Confidencial (nova finestra)
Veure imatge de  Inauguració de Construmat a Granvia L’Hospitalet (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400