Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de DIA INTERNACIONAL DE LA DEMOCRÀCIA (nova finestra)
11/09/2022

DIA INTERNACIONAL DE LA DEMOCRÀCIA

Democràcia és el sistema polític que defensa el dret del poble a triar i controlar els seus governants i que té com a ideals promoure els drets fonamentals de l'individu, garantir la justícia social i crear un clima propici per a la pau internacional.
Requereix de l'existència d'institucions representatives. A nivell municipal l'Ajuntament és l'organisme que vetlla pel manteniment d'aquests ideals.

El 8 de novembre del 2007 l'ONU va establir el dia 15 de setembre com a Dia Internacional de la Democràcia.

Al nomenclàtor de la nostra ciutat hi ha alguns noms de carrers relacionats amb la democràcia així com d'homes i dones que han contribuït d'alguna manera a la recerca d’aquests ideals democràtics com són; la plaça de l'Ajuntament, la plaça de la Constitució, el carrer de Clara Campoamor o l'escultura Pont de la Llibertat, situat a l’encreuament entre l'avinguda del Carrilet i la rambla de la Marina en homenatge a tots els homes i dones que van lluitar contra el franquisme i per la democràcia.

Dels tres pilars de la democràcia (llibertat, igualtat i fraternitat) els dos primers estan presents al nostre nomenclàtor, i és aquesta llibertat la que permet tornar a celebrar la Diada Nacional de Catalunya, l’onze de setembre.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400