Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de L’H Escoles Sostenibles celebra l’acte de cloenda del curs (nova finestra)
01/06/2023 12:00:00
Educació i sostenibiltat

L’H Escoles Sostenibles celebra l’acte de cloenda del curs

Més de 400 infants i joves participen en diversos tallers i activitats mediambientals als jardins del Centre Cultural Metropolità Tecla Sala

Un total de 425 alumnes de 15 centres educatius de la ciutat han participat aquest dijous, 1 de juny, en l’acte de cloenda del curs de la xarxa L’H Escoles Sostenibles, que ha tingut lloc durant el matí als jardins del Centre Cultural Metropolità Tecla Sala. Aquest any, degut a l’estat d’excepcionalitat vigent a causa de la sequera, el lema de la foto de grup és “Cada gota compta”.

L’H Escoles Sostenibles és un projecte conjunt de l’Ajuntament i la comunitat educativa —inserit en la Xarxa d’Escoles Sostenibles de Catalunya— que convida els centres escolars a dur a terme en la seva activitat diària accions concretes que contribueixin a la sostenibilitat i la cura del medi natural, dins dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

En l’acte de cloenda del curs, l’alumnat de primària i secundària dels centres educatius participants comparteix projectes i realitza diversos tallers mediambientals, amb activitats que compten, entre d’altres, amb un circuit d’educació viària, pesca de residus, tallers de mecànica de bicicletes i de reciclatge, i diverses activitats relacionades amb els residus, l’energia, la mobilitat, el consum de proximitat i l’art vinculat al medi ambient.

Els tallers són a càrrec de diverses entitats, institucions i empreses col·laboradores, com el TPK, El Casalet, els serveis educatius del Centre d’Art Tecla Sala, l’associació Gestió Natural, L’Henbici, la Guàrdia Urbana, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Diputació de Barcelona.

En destaquen els tallers liderats pels propis alumnes i que han estat dissenyats per a l’ocasió: “Cuinem amb el sol”, de l’Escola Patufet Sant Jordi, on a més de cuinar crispetes es mostra el potencial de l’energia solar; “Mou-te pels residus”, una activitat ideada per l’Institut Eduard Fontserè que integra en l’educació física i el moviment un aprenentatge lúdic sobre la separació dels residus en origen; l’Institut Apel·les Mestres proposa reconèixer plantes a partir d’una clau dicotòmica i, per als més petits, jugar a un Memory d’ocells; i l’alumnat del cicle de Guia en la Natura del Centre d’Estudis Joan XXIII és el dinamitzador de quatre tallers sobre sequera, ocells del jardí, microplàstics i espècies invasores.

L’acte de cloenda del curs també serveix perquè les escoles i instituts presentin la tasca desenvolupada al llarg de l’any i com a intercanvi d’experiències. Els treballs, arxius i documents seran publicats al blog de L’H Escoles Sostenibles (lhescolessostenibles.blogspot.com) i a les xarxes socials Instagram i Twitter. A més, i com a novetat, aquest any s’entrega un diploma de reconeixement als centres educatius que van participar en la Marató de l’Energia del passat mes de febrer.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400