Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

20/11/2019

20 de Novembre Dia Internacional dels Drets dels Infants

Coincidint amb una jornada organitzada pels síndics de greuges de L’Hospitalet i altres poblacions 
Veure imatge de  20 de Novembre Dia Internacional dels Drets dels Infants (nova finestra)
Prop d’una trentena d’activitats adreçades a nens i joves es desenvolupen des d’aquest mes en commemoració del 30è aniversari de la Convenció sobre els Drets dels Infants. L’Ajuntament en col•laboració amb diferents entitats i col•lectius han programat aquests actes amb l’objectiu de reflexionar i donar a conèixer els drets dels nens i de les nenes.

Avui, coincidint amb el Dia internacional dels Drets dels Infants, s’organitza la  jornada “El dret al lleure, per l’equitat i la inclusió de la infància”, a partir de les 17.30 h, a l’edifici de l’Harmonia. L’acte —que organitzen els síndics de greuges de Cornellà, Sant Boi, Viladecans, Gavà, Sant Feliu i L’Hospitalet, amb la col•laboració de l’Observatori de la Infància de L’Hospitalet— està especialment dirigit al món educatiu.

L’Observatori de la Infància de L’Hospitalet (OIH) és una iniciativa social impulsada per entitats cíviques i educatives que va començar a funcionar el 2015 i que té com a objectius conèixer la realitat quotidiana dels infants de la ciutat, detectar situacions d’especial vulnerabilitat, proposar accions i elaborar estudis. L’Observatori s’adreça a joves de fins a 18 anys.

La jornada vol recordar el compromís d’aquests òrgans consultius amb la defensa dels drets dels infants, treballant perquè es garanteixin els seus drets bàsics i assegurant tota la protecció i l’atenció necessàries per al seu benestar i desenvolupament. A més, els síndics i les síndiques volen posar en relleu la importància del temps lliure en el desenvolupament dels infants, fent una crida a les administracions públiques per tal que promoguin el dret dels infants a participar plenament en la comunitat i afavoreixin propostes que garanteixin la igualtat d’oportunitats per a la participació en activitats formatives, culturals, artístiques i de lleure educatiu, sense cap mena de discriminació.

Actualment a L’Hospitalet existeixen tretze entitats que es poden considerar d’esplai o de lleure educatiu i acció social, nou de les quals formen part del Consell de L’Hospitalet, Xarxa de Centres de Lleure Educatiu i Acció Social de L’H (antic Consell de l’Esplai de L’H): Esclat, Xixell, Bocins, Lola Anglada, Quico Sabaté, Posta, Ítaca, la Florida i Sanfeliu-Sant Ildefons.  A L’Hospitalet hi ha 40.448 infants i joves de 0 a 15 anys, 20.770 nois i 19.678 noies.

Com a cloenda de la jornada es farà la lectura d’un manifest conjunt dels síndics i de les síndiques participants amb motiu del 30è aniversari del Dia Universal dels Drets dels Infants (vegeu el document adjunt).

Últimes notícies

Veure imatge de L'alcaldessa assisteix a la Tech Spirit Barcelona  (nova finestra)
Veure imatge de L’Hospitalet incrementa un 8% la recollida selectiva de residus  (nova finestra)
Veure imatge de L’Ajuntament actua contra dos establiments per irregularitats sanitàries (nova finestra)
Veure imatge de L’exposició “Fantasma ’77. Iconoclàstia espanyola” explora la imatge monumental de Franco a partir de les estàtues eqüestres (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400