Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de CREA 2021 repeteix el format digital i ofereix un programa de TV amb entrevistes i actuacions musicals (nova finestra)
14/10/2021 17:00:00
Cultura

CREA 2021 repeteix el format digital i ofereix un programa de TV amb entrevistes i actuacions musicals

Per primera vegada, el CREA es traslladarà a la televisió en un programa especial amb presentacions de nous projectes i actuacions musicals.

Del 26 al 29 d’octubre arriba una nova edició del CREA, el punt de trobada per a tots els que conviuen i treballen en el Districte Cultural, que organitza anualment l’Ajuntament de L’Hospitalet.  Per segon any consecutiu, a causa de la pandèmia, el CREA celebrarà una edició especial amb una programació digital enfocada a professionals, artistes, creatius, programadors, curadors i gestors del sector cultural i d’àmbits relacionats.

L’objectiu de la trobada és donar suport als professionals que habiten el Districte i, per aconseguir-ho, s’ha ideat una programació pensada perquè es coneguin i es donin a conèixer.

Durant quatre dies es podrà gaudir d’una taula rodona amb responsables de diferents festivals que se celebren a la ciutat, tractar la realitat d’aquests esdeveniments en època de pandèmia i el futur del sector. També es farà una sessió de networking personalitzada i, per primera vegada, es traslladarà el CREA a la televisió en un innovador programa especial que comptarà amb presentacions de nous projectes i actuacions musicals.

CREAtalk. Festivals: construint cultura metropolitana, el 26 d’octubre

El dimarts 26 d’octubre, a les 11 h, tindrà lloc la taula rodona conduïda pel periodista José María Carrasco, on es parlarà de com la situació sanitària ha afectat el desenvolupament dels festivals que tenen lloc a L’Hospitalet i de com seran els festivals en el futur.

Hi participaran alguns dels agents culturals responsables dels festivals més rellevants de la ciutat: Bipol·art, col·lectiu d’artistes i gestors culturals creadors del festival d’arts de carrer Per Amor a L’Hart; David Lafuente, director del Let’s, festival que organitza la sala Salamandra a diferents espais de la ciutat; Marta Piñol, que es dedica al management d’artistes, a la producció i la distribució d’espectacles amb el flamenc com a eix principal, directora del cicle “L’Herència. Flamenc i patrimoni”; Vanessa Martín, directora del Festival Acròbates, un festival en forma de cicle de concerts i recitals, de música i poesia; i Giada Calvano, especialista en gestió i sostenibilitat de festivals de música.

La trobada tindrà lloc a Planta Uno (avinguda  de la Fabregada, 22) amb aforament presencial limitat (inscripcions a través del correu hola@crea-lh.cat), també es podrà seguir en directe i participar enviant preguntes als assistents des del canal oficial de YouTube CulturaLH  http://www.youtube.com/user/CulturaLH .


CREAmatch, el dijous 28 d’octubre

El dijous 28 d’octubre, a les 18 h, tindrà lloc CREAmatch, una sessió de networking en línia on diferents professionals, empreses, col·lectius i entitats podran connectar-se i dialogar per generar la cooperació entre els artistes i el territori. Una jornada oberta a tothom que hi vulgui participar que consistirà en tres reunions consecutives amb altres professionals del sector i d’àmbits relacionats, tant del Districte Cultural de L’Hospitalet com de la resta de l’àrea metropolitana.

Inscripcions a través del formulari crea-lh.cat/registre/


CREAtv, retransmissió d’entrevistes a TV Hospitalet, el divendres 29 d’octubre

Com cada any, el CREA vol donar a conèixer els agents artístics i culturals que habiten el Districte Cultural. Enguany i per primera vegada presenta un

innovador programa especial CREA 2021 amb entrevistes i actuacions musicals que s’emetrà el divendres 29 a les 20 h per Televisió de L’Hospitalet.

Les entrevistes a agents de la ciutat estaran conduïdes pel periodista de RNE José María Carrasco, qui visitarà els seus espais de treball per parlar del Districte Cultural i la vida creativa a la ciutat.

El dilluns 1 de novembre els continguts estaran disponibles al web del CREA crea-lh.cat/  i al canal de youtube CulturaLH.

Els agents entrevistats són Miquel Aparici, va començar com a dissenyador gràfic i guionista fins que va emprendre la seva aventura artística; Saúl Baeza, director creatiu de Does Works; Sergi Delgado de Mood Factory, i Isabel Servera, artista visual mallorquina resident a Barcelona.

El programa especial també comptarà amb tres actuacions musicals, el grup Habla de mí en presente, un conjunt musical festiu i poètic amb la technorumba com estil de vida. En el marc del CREA la boyband presentarà una cançó inèdita del seu primer àlbum d‘estudi. SIBIL.LA3, grup de hip hop de Barcelona format per Lia Kai, Marcelus i Kidd Pasto, que presentaran el seu últim tema “Rosas y pistolas”. Finalment, actuació de Ca la Vidala, trobada performativa d’aquest moviment creatiu on ballen lván Góngora, Marina Miguel i Laura Mestres.


El Districte Cultural de L’Hospitalet

El Districte Cultural és un projecte estratègic de ciutat que té la cultura com a motor de transformació i de creixement social i econòmic, per convertir L’Hospitalet en una ciutat capdavantera de l’àrea metropolitana. La creativitat, el talent i la innovació en són els protagonistes. Una aposta perquè els sectors culturals i creatius dinamitzin la ciutat i millorin la qualitat de vida de les persones.

És un espai obert a tothom, en constant transformació, on treballen i conviuen creadors, emprenedors, artistes i ciutadans, i amb gran potencialitat per la seva localització dins l’àrea metropolitana.

Al Districte Cultural hi ha estudis d’artistes i creatius, locals d’assaig i de música en viu, galeries d’art, espais de producció audiovisual, estudis de disseny, arquitectura i publicitat, tallers de disseny de moda i de joies, etc. La majoria estan instal·lats en espais industrials en desús i antics tallers dels barris i cobreixen diferents fases de la cadena de producció cultural: formació, creació, producció, difusió i distribució.

Actualment, compta amb més de 500 agents, que se sumen als més de 30 equipaments de la ciutat i als gairebé 60 festivals que se celebren (molts dels quals metropolitans), a banda dels llocs d’interès de la ciutat, els espais de restauració i cuina creativa, o les associacions culturals locals.

Per a més informació:  Montse Carreño – AM comunicación|    Tel.: 626 44 33 35 | E-mail: montse@amcomunicacion.es5555r5  

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400