Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

07/11/2018

Art urbà

Una intervenció amb mosaic regenera la sortida del metro de Santa Eulàlia

Obra de l’artista Nevenka Pavic, membre del col•lectiu La Gloria. Factoría de Arte que té la seva seu a l’edifici Freixas

Veure imatge de  Una intervenció amb mosaic regenera la sortida del metro de Santa Eulàlia (nova finestra)
L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, acompanyada pel regidor de Cultura i regidor del Districte, David Quirós, ha visitat aquest matí el mosaic urbà que l’artista Nevenka Pavic està realitzant a l’espai de l’avinguda del Metro, cantonada amb el carrer de Ramón y Cajal. Es tracta d’una intervenció amb la qual es vol canviar la imatge d’una de les entrades i sortides més populars del barri de Santa Eulàlia, donant-li una mirada més amable a través de l’art.

El projecte consisteix en el revestiment amb mosaic de les columnes del pont de la Torrassa, recuperant la tècnica modernista del trencadís. Així, l’artista ha rescatat una tècnica tradicional del modernisme català en un nou context de contemporaneïtat. En un segon moment, s’actuarà sobre un antic quiosc en desús al que se li vol donar un ús per a la col•lectivitat encara per determinar.

L’alcaldessa, Núria Marín, ha explicat que amb actuacions com aquesta “l’Ajuntament amb la col•laboració dels artistes locals vol recuperar espais urbans deteriorats”.  “Properament farem una actuació similar a la sortida del metro de  la Riera Blanca, una sortida que també utilitza molta gent”.

L’artista visual Nevenca Pavic és membre del col•lectiu La Glòria. Factoría de Arte que té la seva seu a l’Edifici Freixas, a Santa Eulàlia. Es tracta d’uns espais culturals on hi conviuen l’art i la indústria i on s‘hi fusionen idees i materials per crear nous projectes multidisciplinaris i multiculturals.

L’actuació s’emmarca en els actes amb motiu del 25è aniversari del Centre Cultural Santa Eulàlia, que se celebra dissabte, 17 de novembre.

Últimes notícies

Veure imatge de Joventut i Barradas inicien la temporada de tardor  (nova finestra)
Veure imatge de Exposicions, conferències i accions artístiques dins el Barcelona Gallery Weekend  (nova finestra)
Veure imatge de L’Hospitalet celebra la Setmana Europea de la Mobilitat (nova finestra)
Veure imatge de Arrenca un programa de formació i ocupació en neteja d’edificis (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400