Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de  Núria Marín, reelegida alcaldessa de L’Hospitalet (nova finestra)
17/06/2019
Nou Consistori L'H

Núria Marín, reelegida alcaldessa de L’Hospitalet

El Ple 2019-2023 és el que tindrà una major presència de dones de la història de la ciutat, 13 d’un total de 27 escons
 
Núria Marín, reelegida alcaldessa de L’Hospitalet per majoria, en el decurs de la sessió extraordinària del Ple de l’Ajuntament celebrada dissabte. L’alcaldessa ha obtingut els vots favorables dels 14 regidors i regidores del grup municipal del PSC.

A L’Hospitalet, el Ple municipal l’integren 27 regidors que, segons els resultats de les eleccions del 26 de maig, es reparteixen de la següent manera: 14 del PSC, 5 d’ERC, 4 de Ciutadans, 3 de L’Hospitalet en Comú Podem i 1 del PP. Aquest serà el Ple amb una major presència de dones —un total de 13— de la història de la ciutat.

L’alcaldessa va donar la benvinguda als 10 nous regidors dels diferents grups municipals i ha defensat que fer política des dels ajuntaments “és una de les tasques més gratificants que es poden fer en política, perquè es manifesta en el contacte directe amb els ciutadans, amb els seus problemes i neguits, i també amb les seves il•lusions”.

Núria Marín va destacar que en l’anterior mandat l’Ajuntament ha hagut d’afrontar dues crisis, una d’econòmica i una altra d’institucional.

Pel que fa a la crisi econòmica, l’alcaldessa va exposar que “ens ha obligat a redirigir moltes de les prioritats cap a l’atenció a les persones. I a més, hem hagut de suplir moltes vegades el que les retallades dels governs estatal i autonòmic van desatendre”. I pel que fa a la crisi institucional, Núria Marín ha dit que “ha posat a prova la nostra capacitat de convivència. Hem vist com la societat s’ha fracturat i s’han radicalitzat els missatges. Aquest mateix plenari ha estat escenari de moments molt tensos.

L’alcaldessa va exposar que en aquest mandat “culminarà la gran transformació que hem treballat des del 1979”, ja que es faran realitat els projectes de soterrament de les vies del tren i la depressió de l’avinguda de la Granvia des de la plaça d’Europa fins al riu, “que hem aconseguit entre tots” que permetrà desenvolupar el clúster biomèdic i el parc més gran de l’àrea metropolitana. “Sense vies ni autovies L’Hospitalet serà una nova ciutat. Una ciutat sense barreres, cohesionada i amb nous i grans espais lliures que milloraran la nostra qualitat de vida”.

L’alcaldessa ha defensat el model que desenvolupa l’Ajuntament i que “es basa en la premissa de generar riquesa per redistribuir-la en forma de millores als barris, serveis socials i polítiques d’ocupació. Un model clarament socialdemòcrata. El meu compromís ha estat, és i serà avançar en la igualtat d’oportunitats per a tothom. Per això la igualtat d’oportunitats ha dirigit i dirigirà de forma transversal la nostra acció de govern.

En aquest sentit, com a projectes de futur ha destacat una nova plaça d’Europa al nord de la ciutat, a l’entorn de Can Rigal, amb l’esport i la salut com a motors econòmics, i ha dit que “no descansarem fins que la Generalitat faci també a Can Rigal el nou hospital general. La ciutat té molts reptes i per assolir-los cal que ens escoltem”.

L’alcaldessa ha tancat la seva intervenció defensant el diàleg, “essencial en política. Aquest seguirà sent el meu compromís al llarg d’aquest mandat. Seguiré parlant amb tothom amb l’objectiu d’arribar a acords en benefici, sempre, de L’Hospitalet i els seus veïns. I m’agradaria que aquest compromís de diàleg l’assumissin la resta de grups. El futur de la nostra ciutat demana suma i diàleg”.

A l’acte hi han assistit una vintena d’ex-regidors de l’Ajuntament de diferents forces polítiques i que han estat convidats amb motiu de la celebració dels 40 anys d’ajuntaments democràtics. També hi ha assistit un bon nombre de representants del teixit associatiu de la ciutat (entitats veïnals, culturals, esportives, socials, empresarials...); d’institucions, com ara el president sortint de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, i del primer secretari del PSC, Miquel Iceta.


Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400