Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

14/09/2020

L’Ajuntament posa a disposició del Departament d’Educació un centenar d’espais pel desenvolupament del curs escolar

Entre d’altres, hi ha els parcs de Can Buxeres, Can Creixells, l’Alhambra, les Planes i la Torrassa i les places de la Cultura, de la Carpa i del carrer de Rius i Carrió
Veure imatge de L’Ajuntament posa a disposició del Departament d’Educació un centenar d’espais pel desenvolupament del curs escolar (nova finestra)

L’Ajuntament ha posat a disposició del Departament d’Educació un centenar d’espais (biblioteques, centres culturals, casals d’avis, poliesportius...) que poden ser utilitzats pels centres d’ensenyament de la ciutat per les necessitats que hi puguin tenir per abordar el nou curs escolar, que avui comença, amb totes les garanties.

A partir d’avui, escoles i instituts de la ciutat faran servir 28 parcs, places i altres espais lliures de la ciutat per realitzar el període d’esbarjo i les classes d’educació física. L’Ajuntament de L’Hospitalet ha posat aquests espais a disposició dels centres (públics i concertats de tots els nivells educatius) per garantir a l’alumnat uns espais segurs i saludables en tots els barris de la ciutat.

L’alcaldessa de la ciutat, Núria Marín, el conseller d’Educació, Josep Bargalló, i el regidor d’Educació, David Quirós, han visitat aquest matí l’escola Joaquim Ruyra, coincidint amb l’inici del curs escolar.

En la majoria dels casos, les escoles els faran servir pel temps d’esbarjo. Entre d’altres, es tracta dels parcs de Can Buxeres, Can Creixells, l’Alhambra, les Planes i la Torrassa; de les places de la Cultura i de la Carpa i del carrer de Rius i Carrió. Entre els espais utilitzats també hi ha trams de tres carrers en els voltants dels centres i en els quals el tall al trànsit no suposarà una gran afectació en el trànsit com ara els carrers d’Andorra, d’Almeria i de la Carpa.

Aquesta iniciativa s’afegeix a les mesures que ha posat en marxa l’Ajuntament de L’Hospitalet amb l’inici del curs per garantir la prevenció i la protecció necessàries per fer front a la Covid-19 amb un pla de mobilitat que preveu la creació d’illes saludables i segures entorn dels centres educatius de la ciutat.

Centres educatius amb entorns saludables i segurs

L’Ajuntament de L’Hospitalet ha posat en marxa tot un seguit de mesures per garantir la prevenció i la protecció necessàries per fer front a la Covid-19 amb un pla de mobilitat que preveu la creació d’illes saludables i segures a l’entorn dels centres educatius de la ciutat. En aquesta línia, s’han previst 76 actuacions, la primera fase de les quals estarà enllestida per a l’inici de curs, dilluns vinent. Es desenvoluparan als centres públics i concertats de la ciutat de tots els nivells educatius. Les actuacions dissenyades han estat fruit del treball conjunt dels tècnics municipals d’educació, espai públic i mobilitat amb els equips directius dels centres.

L’objectiu és crear entorns escolars saludables i segurs a través d’un projecte de mobilitat que oferirà més espais per als vianants per garantir que les entrades i sortides dels centres es facin de manera segura. Entre altres mesures, s’eliminaran places d’aparcament al voltant dels centres escolars, se senyalitzarà la via pública i es realitzaran petites obres per adequar els espais (instal·lació de pilones, ampliació de voreres, col·locació de tanques...).

Una primera fase del pla ja està enllestida avui, a l’inici del curs. Entre altres, s’han fet espais de vianants als accessos als centres (amb el pas de vehicles limitat a guals i serveis); s’han habilitat nous accessos a les escoles; s’han senyalitzat tots els accessos, i s’han instal·lat tanques. Per als elements de senyalització s’han utilitzat els colors groc i blau per donar una imatge unificada i clarament distingible. D’altra banda, també s’han lliurat als centres que ho han demanat tanques per fer zones segregades als patis.

Posteriorment, a partir de les properes setmanes, s’abordaran altres mesures de més abast, algunes de les quals requereixen l’elaboració de projectes d’execució, com ara l’ampliació de voreres, l’eliminació de places d’estacionament, la supressió d’un carril de circulació en alguns carrers, nous passos de vianants i la instal·lació de nous semàfors, entre altres.

Aquestes actuacions garantiran no només una tornada a l’escola segura, sinó també uns entorns de futur que consolidaran unes illes escolars amb menys contaminació i una mobilitat més segura i saludable, per avançar així cap a un model de ciutat més sostenible.

D’altra banda, l’Ajuntament ha reforçat el servei de neteja de les escoles de primària, amb l’augment de les hores contractades, especialment per atendre els espais dels centres que tinguin un major ús. A més, el consistori ha posat a disposició dels centres educatius de la ciutat un centenar d’espais per si els necessiten.

L’Ajuntament, a través del Servei de Salut Pública Municipal i del Servei d’Educació, ha fet arribar als centres educatius els referents dels CAP de la ciutat als quals es podran adreçar per gestionar els casos relacionats amb la Covid-19 que es puguin produir als centres educatius.

Aquest nou curs marcat per la Covid-19 estarà coordinat i monitoritzat a través d’una taula de seguiment i col·laboració amb altres institucions i amb els equips directius dels centres per vetllar per la seguretat als centres.

Últimes notícies

Veure imatge de El nou curs d’FP arrenca amb més demanda en l’àmbit de la salut i nous cicles lligats al medi natural (nova finestra)
Veure imatge de 52 nous pisos de protecció oficial al carrer de l’Estronci  (nova finestra)
Veure imatge de El Centre d’Art Tecla Sala presenta “La constant indissoluble”, una instal·lació de Jordi Lafon (nova finestra)
Veure imatge de Nou centre cultural i ecològic als terrenys del pont de Matacavalls (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400