Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

14/09/2020

Arrenca el nou curs amb 30.033 alumnes de 3 a 16 anys

L’Ajuntament ha posat avui en marxa un canal de comunicació amb les famílies a través de la xarxa Telegram 
Veure imatge de Arrenca el nou curs amb 30.033 alumnes de 3 a 16 anys (nova finestra)

Un total de 30.033 alumnes de 3 a 16 anys comencen avui el curs 2020-2021 a L’Hospitalet. D’aquests, 2.003 alumnes comencen P3 i 2.410 alumnes comencen primer d’ESO. Els alumnes d’educació infantil i primària (3-12 anys) són 20.425, i els d’ESO (12-16 anys), 9.608. Pel que fa al batxillerat, inicien el curs 1.718 alumnes, dels quals  969 comencen el primer curs, i quant als cicles formatius de grau mitjà, no es disposa encara de dades, ja que el termini de matriculació va acabar dilluns passat. Aquest any, el nou curs arrenca marcat per les mesures de contenció i prevenció de la Covid-19.

L’alcaldessa de la ciutat, Núria Marín, i el regidor d’Educació, David Quirós,  han visitat l’Escola Pep Ventura, coincidint amb l’inici del curs escolar 2020-202. Núria Marín ha defensat el paper de l’educació, com un dret bàsic i fonamental dels infants, i com a suport social en una situació de crisi socioeconòmica provocada per la Covid-19.

Com a principal novetat, aquest curs es posa en marxa l’Institut-Escola Puig i Gairalt, el tercer d’aquestes característiques a la ciutat. El primer va ser l’Institut-Escola Gornal, que es va crear el curs 2018-19, mentre que el segon institut escola de la ciutat ha estat el Pere Lliscart, des del passat curs 2019-20.

La creació de l’Institut-Escola Puig i Gairalt suposa la implantació de dos nous grups de primer d’ESO a la ciutat. A l’Institut Santa Eulàlia i a l’Institut Apel·les Mestres es crea un grup de primer d’ESO a cadascun. D’altra banda, l’Institut Bellvitge torna a l’oferta habitual de dues línies, després que l’any passat s’hagués de crear un grup més a primer d’ESO.

L’Hospitalet compta amb 31 centres públics de segon cicle d’educació infantil i primària; 14 instituts públics; 3 instituts escola; 2 instituts públics de formació professional; 25 escoles concertades d’educació infantil, primària i ESO; 2 escoles concertades d’educació postobligatòria, i 2 centres d’educació especial.

L’Ajuntament ha posat avui en marxa un canal de comunicació amb les famílies a través de la xarxa Telegram per oferir informació puntual i actualitzada sobre educació https://t.me/EducacioLH.

Pel que fa als programes que desenvolupa l’Ajuntament als centres educatius de la ciutat (auxiliars de conversa, Tàndem, Aprenentatge i servei...), s’aniran posant en marxa atenent a l’evolució de la situació provocada per la Covid-19 i les mesures de prevenció que dictaminen les autoritats sanitàries.

Segons dades facilitades pel Departament d’Educació, aquest curs s’incorporen a la ciutat 112 docents nous, 15 tècniques de reforç a P3 i 35 TIS (professionals destinats a l’atenció a les famílies vulnerables).

L’Ajuntament ha posat a disposició del Departament d’Educació un centenar d’espais que poden ser utilitzats pels centres d’ensenyament de la ciutat (biblioteques, centres culturals, casals d’avis, poliesportius...).

 

Últimes notícies

Veure imatge de El nou curs d’FP arrenca amb més demanda en l’àmbit de la salut i nous cicles lligats al medi natural (nova finestra)
Veure imatge de 52 nous pisos de protecció oficial al carrer de l’Estronci  (nova finestra)
Veure imatge de El Centre d’Art Tecla Sala presenta “La constant indissoluble”, una instal·lació de Jordi Lafon (nova finestra)
Veure imatge de Nou centre cultural i ecològic als terrenys del pont de Matacavalls (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400