Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

16/03/2020 18:00:00
COVID-19

L'Ajuntament decreta noves mesures extraordinàries

Es crea un comitè de coordinació i avaluació de la Covid-19, encarregat de fer el seguiment dels diferents serveis municipals
Veure imatge de L'Ajuntament decreta noves mesures extraordinàries (nova finestra)
L’Ajuntament de L’Hospitalet ha ampliat avui les mesures decretades a la ciutat per fer front al coronavirus Covid-19. Entre altres, es deixa en suspensió el control de les zones d’aparcament regulat, es limita l’afluència als parcs i jardins a l’esbarjo de mascotes i es limita també l’assistència als casaments civils.

L’Ajuntament vetlla pel compliment de les mesures acordades per les administracions estatal i autonòmica, les competents en matèria de salut pública, en relació amb l’evolució del coronavirus Covid-19. L’objectiu municipal és donar una resposta eficaç, rigorosa i serena als reptes que ens planteja aquesta situació excepcional.

Com a conseqüència de les mesures de contenció decretades s’han tancat tots els equipaments municipals i s’han suspès els actes i les activitats públiques.

A aquestes mesures s’hi afegeixen les següents:
  • Es deixa en suspensió el control de les zones d’aparcament regulat (zones AIRE, blava i verda).
  • La presència als parcs i jardins urbans resta limitada a la permanència individual en aquells parcs que disposin expressament d’espais destinats a l’esbarjo dels gossos.
  • Per a la celebració dels matrimonis civils, l’aforament màxim a l’interior és de 45 persones quan la cerimònia tingui lloc al Saló de Plens de l’Ajuntament i de 18 persones quan tingui lloc al Palauet de Can Buxeres. En tot cas es mantindrà la distància mínima d’un metre entre les persones assistents.
  • Se suspenen les revetlles, desfilades i festes populars, de conformitat amb l’article 10.5 del Reial decret, 463/2020.
  • Es recorda la suspensió dels termes i la interrupció dels terminis per a la tramitació dels procediments administratius de conformitat amb el que determina la Disposició addicional tercera del Reial decret 463/20206.
  • Es recorda la suspensió dels terminis de prescripció i caducitat per a l’exercici de qualsevol acció o dret de conformitat amb el que determina la Disposició addicional quarta del Reial decret 463/2020.

El decret també preveu la creació d’un comitè de coordinació i avaluació de la Covid-19, encarregat de fer el seguiment dels diferents serveis municipals en relació amb el compliment de les mesures acordades amb motiu de la situació de crisi sanitària per la Covid-19. El comitè estarà presidit pel regidor de Planificació Projectes Estratègics i Hisenda, Francesc J. Belver, i integrat pels regidors d’Espai Públic, Habitatge, Urbanisme i Sostenibilitat, Cristian Alcázar; de Convivència i Seguretat, José Castro; d’Equitat, Drets Socials i Recursos Humans, Jesús Husillos; d’Educació, Esports i Joventut, Jaume Graells, i la Gerència, que actuarà com a secretària del comitè. A aquest comitè s’hi podran incorporar els tècnics que convoqui la presidència, en funcions d’assessorament, i les seves reunions es podran portar a terme de forma presencial o a distància.

Amb aquesta finalitat podran proposar altres mesures complementàries que considerin necessàries per a l’execució i la interpretació dels decrets pels quals l’Alcaldia disposi mesures urgents; emetre circulars d’interpretació de les ja adoptades; donar instruccions per a la seva execució o compliment, i emetre recomanacions o recordatoris dirigits als serveis municipals per al compliment de les mesures dictades per les altres administracions públiques competents.

L’Ajuntament ha activat també el Pla bàsic d’emergència municipal en fase d’alerta i ha ordenat al titular de l’Àrea de Convivència i Seguretat que determini nominalment els membres del Comitè Municipal d’Emergències de conformitat amb les previsions del Pla.

Últimes notícies

Veure imatge de Mesures especials per fer front al rebrot de la Covid-19 (nova finestra)
Veure imatge de L’alcaldessa, Núria Marín, alerta d’un rebrot de casos de Covid-19 als barris del nord de L’Hospitalet (nova finestra)
Veure imatge de Adif avança en la tramitació dels projectes per a la integració del ferrocarril a L’Hospitalet (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400