Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

27/09/2018

Les prioritats de la regidoria d'educació per aquest nou curs 2018-2019

Amb l'assistència del centenar d'equips directius dels centres educatius de l'Hospitalet
Veure imatge de  Les prioritats de la regidoria d'educació per aquest nou curs 2018-2019 (nova finestra)
El regidor d’educació, Jaume Graells conjuntament amb la Directora dels Serveis Territorials de Barcelona Comarques, Montserrat Domingo s’han reunit aquest matí al Centre Cultural Tecla Sala de l’Hospitalet amb les direccions de tots els centres educatius de l’Hospitalet.

Aquesta trobada d’inici de curs amb tots els directors i les directores dels centres educatius de la ciutat té com a objecte comentar plegats els aspectes més rellevants del nou curs, així com enfortir la col•laboració de la comunitat educativa, per continuar treballant en la millora de la qualitat educativa de l’Hospitalet.

El regidor, Jaume Graells ha presentat les prioritats de la Regidoria d’Educació per aquest nou curs centrades en quatre grans reptes, d’acord amb les dinàmiques i la realitat de la nostra ciutat:

La coresponsabilitat, buscant les aliances amb el Departament d’Ensenyament, la necessitat de treballar conjuntament entre Administracions, sense oblidar les sinèrgies amb els centres educatius de la ciutat en el marc de la seva autonomia. D’igual importància, el repte de les infraestructures sent conscients de les necessitats actuals de la ciutat de l’Hospitalet en matèria d’escolarització, necessitats com la creació d’escoles i instituts, les obres pendents als centres del pla d’urgència.

La tercera prioritat és cercar aliances amb l’entorn educatiu, per donar respostes educatives a l’alumnat de la ciutat es fa necessari la implicació de les famílies. I un altre gran repte és l’aposta des de la regidoria pels programes d’Innovació educativa.

Durant la seva intervenció n’ha fet referència a la visita oficial del Conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló a l’Hospitalet divendres passat, posant en valor el treball i compromís conjunt entre ambdues administracions.

La directora dels Serveis Territorials de Barcelona Comarques, Montserrat Domingo ha reconegut la gran tasca que fan els equips docents des de tots els centres educatius de la ciutat.

Tant el regidor d’educació com la directora dels Serveis Territorials han posat de manifest les dificultats per planificar l’escolaritat amb la realitat actual de la ciutat de l’Hospitalet, amb un moviment important d’alumnat que s’incorpora a les escoles fora del termini del procés d’admissió d’alumnat.

Com a destacats del nou curs a la ciutat, tal com ha explicat el regidor d’educació, Jaume Graells, està la posada en marxa de dos nous Suport Intensiu d’Escolarització Inclusiva- SIEI (anteriorment USEE), i una Aula Integral de Suport- AIS (USEE clínica). Un tercer grup d’IFE (Itineraris Formatius Específics) per l’alumnat amb discapacitat intel•lectual a l’Institut Llobregat.

La continuïtat amb els programes de cohesió social, com els plans educatius d’entorn, les escoles bressol, l’escola de música i centre de les arts amb finançament quasi exclusivament municipal; l’extensió progressiva de programes d’Educació i Entorn a Santa Eulàlia i Bellvitge (Educació 360.ETC) amb la col•laboració amb la Diputació de Barcelona. La consolidació d’altres programes que es promouen des de la Regidoria com el programa d’auxiliars de conversa d’anglès, Fem Tàndem L’H.

Per finalitzar la trobada s’ha desitjat molt bon curs per a tothom.
 

Últimes notícies

Veure imatge de  David Monthiel rep dissabte el Premi L’H Confidencial (nova finestra)
Veure imatge de  Avui engega el festival d’innovació tecnològica L’Hospitalet-XR (nova finestra)
Veure imatge de  Els infants de les escoles aprenen a esmorzar bé (nova finestra)
Veure imatge de  Ofrena institucional al president Companys (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400