Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de L'Hospitalet commemora el Dia de la Ciutat Educadora (nova finestra)
30/11/2021 9:00:00
Educació

L'Hospitalet commemora el Dia de la Ciutat Educadora

Torre Barrina acull avui la presentació d'un llibre i la lectura de la Declaració de la Ciutat Educadora 2021

Avui se celebra el Dia Internacional de la Ciutat Educadora, una data que commemora la proclamació l’any 1990 a Barcelona de la Carta de Ciutats Educadores. Aquest any, doncs, es commemora el 31è aniversari d’aquest document i té com a lema “La ciutat educadora no deixa ningú enrere”.

L’Hospitalet va ser un dels primers municipis que es va adherir a l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE), que actualment compta amb més de 500 ciutats adherides, amb el compromís de desenvolupar les potencialitats educadores de la ciutat, com a element de transformació social i de millora de la vida comunitària.

Coincidint amb el Dia Internacional de la Ciutat Educadora, avui, 30 de novembre, a les 17.30 hores a Torre Barrina, es presentarà la publicació Primer principi de la criança positiva: demostrar afecte. Siguis com siguis, t’estimo. En el decurs de l’acte, la regidora adjunta d’Educació, Imán Aisa, llegirà la Declaració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora 2021. També hi participarà Maria Dolors Rius, mestra, directora d’escola i exsecretària general del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Es podrà seguir en streaming a través de la pàgina https://torrebarrina.l-h.cat/

L’any passat, coincidint amb el 30è aniversari de la proclamació de la Carta, es va revisar i actualitzar el text per adaptar els seus plantejaments als nous reptes i necessitats socials. La nova Carta reforça la qüestió de gènere, incideix en la sostenibilitat, conté un principi específic sobre salut i cures, dona més pes a la cultura i incorpora, entre altres qüestions, la bretxa digital i el big data.

Una ciutat educadora implica promoure una educació de qualitat amb una mirada àmplia i de caràcter transversal i innovador que integri tota la comunitat educativa i el seu barri. Tothom educa i tots els espais de la ciutat eduquen: escoles, instituts, centres d'educació en el lleure, entitats socioeducatives, esportives, culturals i veïnals implicades a convertir qualsevol acció en un procés educatiu que transforma i millora la nostra societat.

Al llarg dels anys, L’Hospitalet ha mantingut el seu compromís amb els principis de la Carta de Ciutats Educadores, amb la implicació i la complicitat dels diferents agents educatius i la ciutadania en general. És el cas de l’elaboració del Projecte educatiu de ciutat, que s’inicia el 2008, recollint les necessitats i propostes de projectes que avui en dia són una realitat.

Bona part dels projectes recollits en el Projecte educatiu de ciutat i en el Pacte local per l’educació són ara una realitat: Pla educatiu d’entorn, aprenentatge servei, Consell de Nois i Noies, acompanyament educatiu a les famílies, l’obertura de les escoles fora de l’horari lectiu, Fem Tàndem L’H, l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts, el programa d’auxiliars de conversa en anglès, el programa de mediació escolar i comunitària, projectes i programes culturals i artístics, projectes del Districte Cultural, projectes de l’àmbit esportiu, i el projecte educatiu marc per al primer cicle de l’educació infantil (les escoles bressol municipals), entre d’altres.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400