Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

25/03/2019

Preinscripció escolar

L’Hospitalet obre la preinscripció escolar per al curs 2019-2020 amb més grups a infantil i secundària

  El període de preinscripció estarà obert del 29 de març al 9 d’abril

  S’incrementa en un grup l’oferta de P3 i en dos la de 1r curs d’ESO

  Es crea el nou Institut-Escola Pere Lliscart, amb dos grups de primer curs d’ESO

Veure imatge de  L’Hospitalet obre la preinscripció escolar per al curs 2019-2020 amb més grups a infantil i secundària (nova finestra)
El termini de preinscripció a les escoles públiques i concertades per al curs 2019-2020 s’obre aquesta setmana i, a L’Hospitalet, ho fa amb novetats destacades com és l’ampliació de grups escolars en el segon cicle d’educació infantil i a secundària.

El període de preinscripció serà del 29 de març al 9 d’abril per a l’escolarització dels alumnes de segon cicle d’educació infantil —de P3 a P5—, d’educació primària —de 1r a 6è— i d’educació secundària obligatòria —de 1r a 4t d’ESO. El procés finalitzarà del 20 al 26 de juny amb la matriculació de l’alumnat de segon cicle d’educació infantil, primària i 1r d’ESO; i del 27 de juny al 3 de juliol, per als de 2n, 3r i 4t d’ESO.

Enguany a L’Hospitalet el nombre d’alumnes que es preveu per a la preinscripció al curs escolar de P3 és d’aproximadament uns 2.527 infants, segons dades del padró que corresponen als naixements de l’any 2016. Pel que fa als adolescents que realitzaran la preinscripció al primer curs de l’etapa educativa de l’ESO, seran aproximadament uns 2.496, segons dades del padró que corresponen als naixements de l’any 2007.

Com a novetats per al nou curs 2019–2020, destaca la creació de l’Institut-Escola Pere Lliscart, que suposarà dos nous grups de primer curs d’ESO i donarà continuïtat a l’alumnat de primària de la mateixa escola.

També destaca el canvi de denominació de l’Institut Nou de L’Hospitalet, que passa a dir-se Jaume Botey i que continuarà acollint estudis d’ESO i batxillerat.

A L’Hospitalet, el curs vinent funcionaran un total de 75 centres educatius —32 escoles de segon cicle d’educació infantil i primària públiques, 14 instituts públics, 2 instituts-escola públics, 2 centres d’educació especial (1 de públic i un de concertat) i 25 escoles concertades—, amb uns 30.000 alumnes matriculats.
        
Pel que fa al nombre d’aules, la ciutat guanyarà un nou grup de P3, gràcies a la creació d’un nou grup a l’Escola Pau Vila (la Florida). Paral•lelament, a Santa Eulàlia es traurà un grup creat extraordinàriament durant aquest curs a l’Escola Prat de la Manta i se n’obrirà un altre a l’Escola Milagros Consarnau, i a Collblanc-la Torrassa també s’eliminarà el grup creat de manera extraordinària a l’Escola Pere Lliscart en aquest curs i se n’obrirà un a l’Escola Pep Ventura. En total seran 95 grups de P3: 57 a l’escola pública —a l’abril de 2018 hi havia 54 grups, això vol dir que durant aquest curs s’han incrementat 3 grups— i 38 a l’escola concertada.

Pel que fa a l’ESO, la ciutat guanyarà dos grups de primer: un a l’Institut Apel•les Mestres (el Centre-Sant Josep-Sanfeliu) i dos al nou Institut-Escola Pere Lliscart (Collblanc-la Torrassa i la Florida), mentre que se’n perdrà un en aquesta mateixa zona, a l’Institut Pedraforca. Seran 84 grups de 1r d’ESO: 46 en instituts públics i 38 grups en centres concertats.

Per donar a conèixer l’oferta existent, l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME) de l’Ajuntament de L’Hospitalet ha fet arribar la Guia de centres educatius de L’Hospitalet (curs 2019-2020) a les més de 5.100 famílies de la ciutat que tenen infants de 3 anys i de 12 anys, és a dir, que inicien un nou cicle educatiu. Aquesta guia —que recull tota l’oferta educativa de la ciutat amb les característiques i els serveis de cada centre, així com el calendari de les jornades de portes obertes i la normativa i els documents de la preinscripció— també es pot consultar i descarregar al web municipal www.l-h.cat/educacio

Per a la campanya de preinscripció també s’han editat 300 cartells informatius, que arriben a tots els centres educatius de la ciutat, i 5.600 carpetes per a documentació.

Des que es va tancar la preinscripció per al present curs 2018-2019, l’OME resolt la tramitació d’assignació de 2.417 infants i adolescents escolaritzats des de maig de 2018 fins a data d’avui.

Últimes notícies

Veure imatge de Joventut i Barradas inicien la temporada de tardor  (nova finestra)
Veure imatge de Exposicions, conferències i accions artístiques dins el Barcelona Gallery Weekend  (nova finestra)
Veure imatge de L’Hospitalet celebra la Setmana Europea de la Mobilitat (nova finestra)
Veure imatge de Arrenca un programa de formació i ocupació en neteja d’edificis (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400