Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

22/09/2020 11:30:00
Educació

El Programa d’auxiliars de conversa d’anglès comença un nou curs

Tots els instituts públics i 15 centres concertats de la ciutat gaudeixen d’aquesta iniciativa que millora les competències de l’alumnat

Aquest serà el cinquè curs en el qual es desenvolupa a la ciutat aquesta experiència pionera

Veure imatge de El Programa d’auxiliars de conversa d’anglès comença un nou curs (nova finestra)

Aquesta setmana comença el nou curs del Programa d’auxiliars de conversa d’anglès, que aquest any arriba a 2.670 alumnes d’ESO, de 29 centres (tots els instituts públics i 15 de concertats) de la ciutat. Aquest programa posa a disposició dels centres educatius de secundària auxiliars de conversa nadius que, amb coordinació amb el departament d’anglès de cada centre, reforcen les habilitats orals de l’alumnat dins l’horari lectiu. Es preveuen també activitats de reforç gratuïtes en horari extraescolar i en petits grups per als alumnes amb necessitats educatives específiques que ho necessitin.

L’alcaldessa, Núria Marín, i el regidor d’Educació, David Quirós, han visitat aquest matí l’Institut Apel·les Mestres amb motiu de l’inici de curs. Un total d’11.326 alumnes estudien aquest curs ESO (9.608) i batxillerat (1.718) a L’Hospitalet.

El Programa d’auxiliars de conversa d’anglès és una iniciativa pionera de l’Ajuntament de L’Hospitalet, que la finança i desenvolupa, en col·laboració amb el Departament d’Educació de la Generalitat. 

La major part del programa es desenvolupa entre l’alumnat de 4t d’ESO. En tres instituts de la ciutat, Jaume Botey, Rubió i Ors i Pedraforca, participa, per quart curs consecutiu, tot l’alumnat del centre.

El Programa d’auxiliars de conversa en anglès s’emmarca en un dels objectius estratègics de l’Ajuntament, que és garantir els drets bàsics de les persones i els serveis municipals com a instruments d’equitat i cohesió social. I concretament en l’àmbit educatiu, desenvolupar accions encaminades a millorar les competències, la capacitació i les oportunitats d’èxit dels estudiants complementant els seus ensenyaments bàsics per tal d’avançar vers una societat del coneixement. 

El Programa d’auxiliars de conversa d’anglès està molt ben valorat per part dels centres educatius que hi participen i també per part del Departament d’Educació.
El programa està complint els objectius que es van fixar en un inici, com ara la construcció d’una xarxa d’intercanvi que recull les bones pràctiques dels centres educatius i dels diferents equipaments municipals. D’altra banda, aquesta iniciativa dona resposta a les demandes del mercat laboral, especialment en els àmbits econòmics emergents a la ciutat —com són hoteleria, restauració, sanitat i empreses innovadores—, on el coneixement de l’anglès és fonamental.

Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400