Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

10/11/2017
Espai públic

S’obre com a nova zona de vianants el remodelat carrer del Progrés, eix cívic de Collblanc-la Torrassa  

Veure imatge de  S’obre com a nova zona de vianants el remodelat carrer del Progrés, eix cívic de Collblanc-la Torrassa   (nova finestra)
Les obres de reforma, que han durat un any, han servit també per millorar la pavimentació, l’enllumenat, l’arbrat i el clavegueram de la via

La reforma urbanística del carrer del Progrés ha transformat aquest important eix cívic de Collblanc-la Torrassa en una nova zona de vianants, un espai més transitable i amable per als veïns i els visitants de la zona comercial. Tot el carrer és ara una via de plataforma única, sense desnivell entre calçada i vorera, on la prioritat és sempre dels vianants.

A més, l’actuació urbanística ha inclòs la millora del paviment del carrer, amb la seva renovació, i de l’enllumenat, ara més eficient i de menys consum energètic, amb la instal•lació de lluminàries amb tecnologia led. També s’ha renovat l’arbrat de la via i s’han millorat les instal•lacions de clavegueram i drenatge superficial.

Amb la implantació de la zona de vianants al carrer del Progrés, al tram entre els carrers d’Occident i del Montseny no és permesa ara la circulació general i tan sols poden accedir-hi els vehicles dels veïns del carrer —per utilitzar els pàrquings— i els autoritzats per fer càrregues i descàrregues als comerços.

Per fer-hi el control d’entrada d’automòbils, s’han instal•lat càmeres de lectura de matrícules a tots els accessos. Des de la carretera de Collblanc, l’entrada al carrer del Progrés canvia de sentit i és lliure per permetre l’accés a l’aparcament del Mercat de Collblanc.

La nova configuració del carrer suposa una pacificació del trànsit amb la reducció de cotxes a l’espai públic i la limitació de la velocitat a 10 km/h i, en conseqüència, una disminució en l’emissió de contaminants emesos pels vehicles i una millora de la qualitat ambiental. Per comprovar-ho, s’està realitzant un estudi per mesurar els nivells de contaminació ambiental existents previs a l’execució de l’obra, durant els treballs i un cop acabada la reforma i restringit el trànsit.

Les obres d’aquesta important actuació urbanística, que han durat un any i han tingut un pressupost d’1,1 milions d’euros, han servit per millorar el carrer del


Progrés i crear una àmplia zona de vianants al centre del barri de Collblanc, amb l’objectiu de crear un espai més amable per al veïnat, millorar la qualitat ambiental i potenciar l’eix comercial que uneix la plaça Espanyola amb el Mercat de Collblanc.

Últimes notícies

Veure imatge de  La Generalitat es compromet a accelerar les obres de les escoles Ernest Lluch i Paco Candel   (nova finestra)
Veure imatge de  L’FP a L’H estrena el cicle superior d’automatització i robòtica industrial i el cicle superior de condicionament físic   (nova finestra)
Veure imatge de  Lliçó inaugural del curs 2018-2019 (nova finestra)
Veure imatge de  Tot a punt per a la nova Tardor Jove (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400