Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

12/11/2018

Dona

Ajuntament i Vicepresidència del Govern es comprometen a treballar plegats per erradicar la violència de gènere 

Veure imatge de  Ajuntament i Vicepresidència del Govern es comprometen a treballar plegats per erradicar la violència de gènere  (nova finestra)
La vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, anuncia el propòsit de generalitzar arreu del país un projecte de L’Hospitalet per implantar una app perquè les dones que han patit violència de gènere se sentin més protegides

En el marc de la visita institucional que la vicepresidenta ha fet avui a L’Hospitalet


La vicepresidenta del Govern i ministra de Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat, Carmen Calvo, acompanyada per l’alcaldessa, Núria Marín, han visitat aquest matí el Centre d’Atenció i Informació a la Dona (CAID) de L’Hospitalet, en el marc de la visita institucional que Calvo ha realitzat a la ciutat.

L’alcaldessa ha agraït la visita de la vicepresidenta al CAID de L’Hospitalet, “fet que confirma l’aposta decidida del Govern de Pedro Sánchez per donar més protagonisme en aquest tema als ajuntaments, pel que fa a competències i també a recursos”. “És un Govern que creu en els municipis i en els seus ciutadans”. Núria Marín també ha agraït a les entitats de dones que treballen en el territori el seu compromís amb la lluita per la igualtat real de gènere. Prèviament, Marín i Calvo han mantingut una trobada amb una representació d’entitats i associacions de dones de la ciutat.

La vicepresidenta del Govern ha avançat la voluntat del Govern central de donar suport al projecte de l’Ajuntament de L’Hospitalet per implantar una app perquè les dones que han patit violència de gènere tinguin protecció constantment. El pla, encara en procés de desenvolupament, consisteix en una app que permet donar avís i localització a través del telèfon mòbil i un dispositiu de polsera amb polsador d’alarma, de manera que les dones en seguiment de risc de patir violència puguin posar-se en contacte urgent amb els servies de seguretat ciutadana en cas d’emergència (Mossos i Guàrdia Urbana, en el cas de Catalunya).

Carmen Calvo ha dit que aquest sistema ja s’ha aplicat amb èxit en altres col•lectius com és el cas de la gent gran i el considera prou important per donar-li suport i generalitzar-lo a altres municipis del país.

La vicepresidenta també ha manifestat que els ajuntaments comptaran el 2019 amb el doble del finançament per a programes d’igualtat i contra la violència de gènere.

El Centre d’Atenció i Informació a la Dona (CAID) de L’Hospitalet és el primer centre d’aquestes característiques que es va posar en marxa a Catalunya —febrer de 1986— i el segon de tot l’Estat espanyol, i ha estat sempre un referent en matèria d’igualtat i defensa dels drets de les dones.

Últimes notícies

Veure imatge de L’Hospitalet treu l’activitat física als parcs de la ciutat (nova finestra)
Veure imatge de Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra incrementen els operatius conjunts de vigilància  (nova finestra)
Veure imatge de Finalitzen els cursos de PFI del Centre de Formació d’Hostaleria (nova finestra)
Veure imatge de El Centre Cultural Santa Eulàlia acull els dies 9, 16 i 23 de juliol unes jornades de donació de sang (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400