Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

22/11/2017

S’obre a la ciutat una aula multisensorial per facilitar la integració d’alumnes amb necessitats educatives especials

Aquestes aules utilitzen recursos innovadors d’imatge, so i mobiliari per fomentar l’educació mitjançant l’estimulació sensorial.
 
Veure imatge de  S’obre a la ciutat una aula multisensorial per facilitar la integració d’alumnes amb necessitats educatives especials (nova finestra)
Aquestes aules utilitzen recursos innovadors d’imatge, so i mobiliari per fomentar l’educació mitjançant l’estimulació sensorial.

L’aula s’instal•la a l’escola bressol municipal La Casa del Molí del barri de Pubilla Cases i és la primera dirigida a alumnes d’aquesta franja d’edat

L’escola bressol municipal La Casa del Molí acull la primera aula multisensorial de L’Hospitalet dirigida a alumnes d’aquesta franja d’edat. Les aules multisensorials són instal•lacions amb equipaments d’imatge, so i mobiliari que busquen educar mitjançant l’estimulació sensorial. Tot i que l’aula és oberta al barri de Pubilla Cases, atendrà alumnes d’arreu de la ciutat amb trastorns motrius i amb necessitats educatives especials. L’alcaldessa, Núria Marín; el tinent d’alcaldia d’Educació, Jaume Graells, i el diputat Rafael Homet, han visitat avui aquest espai, coincidint amb la celebració del desè aniversari de l’escola bressol La Casa del Molí, que compta amb nou aules i 140 alumnes. L’aula s’ha instal•lat amb la col•laboració econòmica de la Diputació de Barcelona que ha fet una aportació de 21.500 euros.

L’alcaldessa ha manifestat que és “una excel•lent iniciativa que millorarà l’aprenentatge de molts infants de la ciutat que necessiten una especial atenció i ha agraït la col•laboració de la Diputació de Barcelona”.

Incloure la iniciativa de les aules multisensorials en l’educació infantil implica valorar per igual tots els infants, pares, cuidadors i professionals, ja que les diferències no obren esquerdes, sinó que s’utilitzen com a recurs per potenciar el joc, l’aprenentatge i la participació. Per aquesta raó, no és la primera aula d’aquest tipus a la ciutat. Aquest servei es pot trobar també als Tallers Bellvitge, a l’escola d’educació especial L’Escorça i a les residències per a persones amb discapacitats de Bellvitge i Can Serra.

D’altra banda, l’Ajuntament ha fet enguany altres iniciatives per fomentar l’accessibilitat en diferents àmbits de L’Hospitalet gràcies a una subvenció de més de 120 mil euros de la Diputació de Barcelona. Entre d’altres, s’han fet campanyes per sensibilitzar sobre accessibilitat, capacitar el personal d’atenció al públic en la matèria o proveir materials de lectura inclusiva. S’han adaptat al llenguatge braille 2.700 targetes de visita de l’alcaldessa i dels regidors i 1.500 impresos de telèfons d’interès general. També s’han instal•lat mobles adaptats a les escoles o cursos d’entrenament en lectura labial.
 
 

Últimes notícies

Veure imatge de  Detinguts dos homes per tràfic de drogues en un local de la ronda de la Via   (nova finestra)
Veure imatge de  La remodelació del Poliesportiu Fum d’Estampa s’iniciarà al setembre (nova finestra)
Veure imatge de  El Teatre Joventut i l’Auditori Barradas aixequen el teló (nova finestra)
Veure imatge de  Obert el termini d’inscripció per a les Cases d’oficis de L’Hospitalet (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400