Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

17/02/2017
Salut i benestar

Els vuit mercats municipals incorporen aparells desfibril·ladors

La campanya “Mercats de L’Hospitalet, cardioprotegits” és una iniciativa impulsada per l’Associació Barcelona Salut, l’Ajuntament de L’Hospitalet i la Diputació de Barcelona, amb la col•laboració de l’Obra Social “la Caixa”
Veure imatge de  Els vuit mercats municipals incorporen aparells desfibril·ladors (nova finestra)
L’alcaldessa de l’Ajuntament de L’Hospitalet, Núria Marín, i el vicepresident de l’Associació Barcelona Salut, Lluís Asmarats, han visitat el Mercat Municipal de Collblanc, un dels vuit mercats on s’han instal•lat desfibril•ladors portàtils. Durant l’activitat s’han fet demostracions pràctiques del funcionament d’aquests aparells i tallers d’hàbits de vida saludables.

La campanya “Mercats de L’Hospitalet, cardioprotegits” és una iniciativa impulsada per l’Associació Barcelona Salut, l’Ajuntament de L’Hospitalet i la Diputació de Barcelona, amb la col•laboració de l’Obra Social “la Caixa”,  que ha  permès instal•lar desfibril•ladors als vuit mercats municipals.

Els desfibril•ladors es troben en llocs de màxima visibilitat i accessibilitat per tal de cardioprotegir tota l’àrea comercial i rodalia, i fan de L’Hospitalet la segona ciutat de Catalunya amb tots els seus mercats municipals dotats d’aquests dispositius de darrera generació, a disposició de qualsevol persona davant d’una necessitat terapèutica.

“Mercats de L’Hospitalet, cardioprotegits” s’emmarca dins del programa “Barcelona, territori cardioprotegit”, que es va iniciar fa tres anys a la ciutat de Barcelona. Compta amb el suport del Departament de Salut de la Generalitat, el SEM i diferents col•lectius professionals, entre els quals el Col•legi de Farmacèutics de Barcelona i l’Associació de Farmàcies de Barcelona. Darrerament l’Associació Barcelona Salut ha signat un acord amb la Diputació de Barcelona per estendre la cardioprotecció a tots els mercats municipals de la província. Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Obra Social “la Caixa”.

Els mercats municipals se sumen, doncs, a altres equipaments de la ciutat que compten amb aquests aparells: equipaments esportius i altres dependències municipals (26), instal•lacions esportives privades, centres educatius i de salut, residències i centres de dia, hotels, locals d’oci i transports públics.

Proximitat i accessibilitat, factors clau

A Catalunya, una de cada quatre persones mor a causa d’una malaltia del cor. Les malalties del cor són la primera causa d’ingrés hospitalari i fan perdre molta qualitat de vida a les persones que en són víctimes. La mort sobtada causa cada any més de 3.000 morts a Catalunya, dinou vegades superiors a les produïdes per accident de circulació. El desfibril•lador automàtic és un dispositiu de fàcil ús que només actua en cas de necessitat i que pot ser aplicat per qualsevol persona tot i que no tingui coneixements sanitaris.

Aquesta iniciativa de salut pública ha estat principalment impulsada per l’Associació Barcelona Salut (ABS), entitat sense ànim de lucre, fundada per 25 reputats metges i investigadors  (www.barcelonasalut.es). L’associació realitza diferents projectes en l’àmbit de la investigació i de la divulgació amb l’objectiu de promoure els hàbits de vida saludables i el major coneixement de la salut entre els ciutadans.

Últimes notícies

Veure imatge de  Concentració en repulsa per la decissió de deixar en llibertat provisional a "la manada" (nova finestra)
Veure imatge de  Lliurats els premis del 14è Concurs L’H Joves Emprenedors i Emprenedores de Projectes Empresarials (nova finestra)
Veure imatge de  Tres biblioteques públiques de la ciutat milloren les seves instal·lacions   (nova finestra)
Veure imatge de  Torna l’activitat Taitxí al parc (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400