Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

17/02/2017
ARTS VISUALS

“Recorreguts” de Margarita Andreu, al Centre d’Art Tecla Sala

Una cinquantena d’obres de la col•lecció particular de la família, la Fundació Vila Casas i l’Ateneu Barcelonès La mostra dedica un espai a la intervenció que l’artista va fer al tram soterrat de la Granvia de L’H
Veure imatge de  “Recorreguts” de Margarita Andreu, al Centre d’Art Tecla Sala (nova finestra)
El Centre d’Art Tecla Sala dedica a Margarita Andreu l’exposició “Recorreguts”, un passeig per l’esperit de l’artista a través de les diferents arts que va conrear: fotografia, instal•lacions, gravats, vídeos, dibuixos i pintures que li van servir de suport per mostrar la constant reflexió sobre les relacions entre la llum i l’espai, el so, el color i la transparència. Aquesta manera de treballar va quedar palesa en la intervenció que va fer al tram soterrat de la Granvia l’any 2006.

Amb una cinquantena d’obres procedents de la col•lecció particular de la família, de la Fundació Vila Casas i de l’Ateneu Barcelonès, el Centre d’Art Tecla Sala dóna a conèixer el treball d’una artista que va fer de l’espai públic el centre de la seva obra artística. L’exposició, comissariada per Teresa Camps i Liliana Marín, es podrà visitar fins al 28 de maig.

Margarita Andreu (Cercs, 1953 – Barcelona, 2013) va ser una artista multidisciplinària que va dur a terme una recerca permanent sobre les percepcions i el lloc de cadascú davant el binomi espai-temps. La llum, el so o el color, els materials, la simbologia dels temes i l’espai urbà es transformen contínuament en les seves mans com un reflex dels canvis constants de la societat contemporània.

Muntada amb un esperit didàctic, l’exposició “Recorreguts” s’estructura en set àmbits: De la pintura a l’espai; L’espai com a suport; El moviment; El color; La línia; El procés, i L’arxiu, que expliquen l’evolució i els processos creatius de l’artista.

La mostra parteix de l’inici de l’artista, orientat cap al dibuix i la pintura amb el paisatge com activitat habitual. L’espai va ser un referent constant en el treball de Margarita Andreu, materialitzat en instal•lacions efímeres i adaptades a espais diversos però també relacionades amb el teixit urbà i l’arquitectura; la captació del moviment real i la percepció dels canvis.

L’exposició ensenya també el procés de creació, amb el taller com a testimoni de la intensitat del treball de Margarita Andreu. Els documents que es conserven mostren la voluntat d’experimentació: apunts, llibretes amb anotacions, dibuixos, fotografies, proves, maquetes...

Cal destacar l’espai dedicat a la intervenció realitzada al tram soterrat de la Granvia amb una obra videogràfica, dibuixos i proves fetes per l’artista i un audiovisual sobre aquest projecte.


Últimes notícies

Veure imatge de  L’Ajuntament pren mesures davant l’avís preventiu d’episodi ambiental de contaminació atmosfèrica   (nova finestra)
Veure imatge de  L’Ajuntament estudia portar el programa d’auxiliars de conversa en anglès a l’Escola de Segona Oportunitat  (nova finestra)
Veure imatge de  L’H se suma als actes del Dia Internacional contra la Violència Masclista (nova finestra)
Veure imatge de  L’Hospisona busca la millor banda de la ciutat (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400