Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

13/03/2015

VI Jornada sobre Convivència i Èxit educatiu. Una perspectiva de gènere 

VI jornada Veure imatge de VI Jornada sobre Convivència i Èxit educatiu. Una perspectiva de gènere  (nova finestra)
En primer lloc, la transformació de l'Escola Joaquim Ruyra en comunitat d'aprenentatge, i en la que un dels formats de treball són els grups interactius. En segon lloc, l'Escola Pompeu Fabra que va destacar projectes que porta endavant, com ApS i psicomotricitat a infantil, i estratègies de millora dels aprenentatges i del creixement de cada alumne.
Després va tenir lloc una conferència sobre la perspectiva de gènere, a càrrec de Marina Subirats (doctora en Sociologia) i Mercè Otero (professora jubilada), en la que va destacar la mirada sobre els patrons sexistes que es transmeten, i que encara són ben presents a les aules dels centres educatius catalans. Es valora haver aconseguit l'accés generalitzat de la dona a la formació, i fins i tot que hi hagi més dones universitàries que no pas homes, però és només un pas d'un camí encara molt llarg sobre un tema que va més enllà de la igualtat. En aquest sentit, es va recordar la diferència de sous entre homes i dones, la diferència en la gestió de les càrregues familiars, etc.
Es van destacar altres elements com la importància de l'educació afectivosexual, gran absent als centres educatius i a les famílies, en contraposició a la força de la publicitat que, a la recerca de grans beneficis econòmics, modela infants i joves cap a determinats models de consum, que precisament es basen en aquests patrons sexistes. També la importància de la família com agent que sí pot actuar, malgrat la pressió dels mitjans de comunicació, de les xarxes socials i de la publicitat i el consum en general.
En el descans, les persones assistents van poder gaudir d'un esmorzar preparat per alumnes de Pastisseria i Fleca del PFI-PTT de L'Hospitalet.
En tornar de la pausa, es va portar a terme una taula rodona participada per Marta Clar -responsable de polítiques d'igualtat de gènere del Departament d'Ensenyament-, Montserrat Sánchez -coordinadora del cicle formatiu de Promoció i Igualtat de Gènere de l'Institut Can Vilumanra-, Marina Amaro -alumna del cicle-, i Mariví Mur -cap de Secció del Centre d'Atenció i Informació de la Dona de L'Hospitalet.
L'acte es va tancar amb un animat concert d'un grup de pop-rock format per noies alumnes de l'Escola de Música i Centre de les Arts de L'Hospitalet.

Últimes notícies

Veure imatge de  Campanya informativa als locals d’oci nocturn per fomentar les actituds cíviques (nova finestra)
Veure imatge de  Cloenda del projecte Hoquei Ciutat (nova finestra)
Veure imatge de  L’Ajuntament posarà una pantalla de grans dimensions per seguir la fase final del Mundial de Futbol (nova finestra)
Veure imatge de  L’H lliura cinc distincions ciutadanes a tres entitats i a dues persones excepcionals (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400