Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
13/01/2021 12:10:00
Ocupació

L’Ajuntament reforça el servei d’ocupació

Un total de 2.500 persones usuàries dels serveis de formació i ocupació es beneficiaran d’aquest programa

L’Ajuntament de L’Hospitalet, a través de l’Àrea d’Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social, ha apostat per reforçar els serveis d’ocupació i formació mitjançant el projecte Espai obert per a l’ocupació.

El programa, que compta amb un finançament de 463.000 euros de l’AMB en el marc del Pla metropolità de suport a les polítiques socials municipals 2020-2023, té com a objectiu garantir el dret a l’ocupabilitat i oferir i millorar les oportunitats laborals de persones en situació d’atur, especialment dels col·lectius més vulnerables. Amb això, es contracten 11 persones que reforçaran l’equip del Servei d’Ocupació i els serveis d'informació.

Espai obert per a l’ocupació desenvoluparà diferents accions d’acompanyament a la inserció laboral, especialment de les persones que es troben sense feina, com una eina facilitadora per a la incorporació al mercat de treball.

D’aquesta manera, amb l’Espai obert, l’Ajuntament reforça la prestació de serveis en els àmbits de la formació i l’ocupació a través de tres línies: Servei d’Informació i Orientació Laboral (SIOL), itineraris plurals per a l’orientació laboral i servei d’intermediació i inserció laboral (borsa de treball).

Un total de 2.500 persones usuàries dels serveis de formació i ocupació es podran beneficiar de les diferents actuacions que es duran a terme al llarg dels pròxims 18 mesos dins d’aquest programa. En particular, s'enfortiran els programes adreçats a joves, dones i col·lectius vulnerables amb dificultats d'entrar al mercat laboral i es potenciarà la dinamització del Centre de Formació d’Hostaleria.

Cal recordar que els serveis municipals de gestió de l’ocupació es troben a les instal·lacions de Gornal Activa oferint a la ciutadania un conjunt de prestacions: Informació i Orientació Laboral (SIOL), la borsa de treball, acompanyament a l’orientació i inserció laboral o l’Aula de Recerca de Feina. A més, el juny passat, l’adaptació tecnològica va fer un pas endavant més amb la facilitació a les persones usuàries de l’accés en línia als continguts dels itineraris d’informació i d’orientació laboral, fins llavors exclusivament presencials.

Aquestes accions se sumen a les iniciatives que realitza l’Ajuntament per enfortir l’empoderament i l’acompanyament en programes formatius per al foment de l’ocupació, afavorir l’accés al mercat de treball o millora de feina de persones en situació d'atur, i impulsar la relació i la col·laboració amb empreses del territori per afavorir les pràctiques i la inserció laboral.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400