Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

23/09/2020 18:05:00
Ple Municipal

L’Hospitalet aprova una moció sobre l’emergència educativa  i el curs escolar 2020-21 

El text insta el Departament d’Educació que faci un lideratge educatiu que situï el dret a l’educació en igualtat d’oportunitats i amb seguretat per al conjunt de la comunitat educativa

  També tira endavant una moció de suport a fer un pacte d’estat pel dret a l’habitatge i una altra moció que demana l’elaboració d’un pla municipal contra l’ocupació il·legal

  L’Hospitalet s’adhereix al Pacte de Teguise,  que exigeix canvis legislatius per a l’erradicació del maltractament animal

Veure imatge de L’Hospitalet aprova una moció sobre l’emergència educativa  i el curs escolar 2020-21  (nova finestra)

El Ple de l’Ajuntament de L’Hospitalet ha aprovat l’aportació de 6.615.317 euros a la societat mercantil Fira 2000, SA en compliment del Conveni de 30 de juliol de 2015, aprovat pel Ple en sessió de 22 de desembre de 2015 per ampliar la Fira.

En aquesta data, es va aprovar ratificar el Conveni de col·laboració per al finançament de l’ampliació de la Fira de Barcelona, per al període 2017-2021, subscrit el 30 de juliol de 2015, entre la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, l’Ajuntament de L’Hospitalet i la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Barcelona.

El conveni recollia dues ampliacions de capital a través de l’adquisició de noves accions de la societat mercantil Fira 2000: una per a l’exercici del 2020, que s’aprova ara, i una altra aportació de la mateixa quantitat per al 2021.

El Ple ha tirat endavant renunciar, amb efectes d’1 de gener de 2021, a la competència de la inspecció de l’impost sobre activitats econòmiques, que tenia delegada des de l’any 1992. El dictamen considera convenient renunciar a la delegació de la inspecció de l’IAE atorgada per l’Administració Tributària de l’Estat.

El compte general de l’exercici del 2019 també s’ha aprovat en el Ple municipal d’avui.

Mocions

El Ple ha aprovat una moció, a proposta de Ciutadans i amb l’adhesió del PP i el suport de PSC que demana, entre altres punts, consensuar amb els grups municipals, a partir d’un cens d’habitatges ocupats al municipi, un pla municipal contra l’ocupació il·legal que, des d’una triple perspectiva: analítica, estratègica i programàtica, abordi, transversalment, des dels diferents serveis municipals, i molt especialment, des dels serveis socials i des de la Guàrdia Urbana, la resposta integral a la problemàtica social i de convivència associada a l’ocupació il·legal i la desocupació permanent al nostre municipi.

A proposta del PSC s’ha aprovat la moció sobre l’emergència educativa i el curs escolar 2020-21: escoles segures, però escoles obertes. El text insta el Departament d’Educació que faci un lideratge educatiu que situï el dret a l’educació en igualtat d’oportunitats i amb seguretat per al conjunt de la comunitat educativa. La moció, entre d’altres, també demana al Departament d’Educació que consensuï amb el conjunt de la comunitat educativa, i en el marc del pacte contra la segregació, la planificació i les mesures per afrontar aquest proper curs escolar i no torni a traslladar la responsabilitat als centres educatius i ajuntaments sense acord previ.

A proposta del grup municipal d’ERC s’ha aprovat per unanimitat el text que insta l’Estat espanyol a permetre que es pugui disposar de la totalitat dels romanents dels ajuntaments per fer front a la crisi provocada per la Covid-19.

Finalment, el Ple municipal també ha aprovat dues mocions a proposta del grup L’H en Comú Podem-En Comú Guanyem. La primera, de suport a fer un pacte d’estat pel dret a l’habitatge, s’ha aprovat sense el punt segon de la moció. El text insta la cooperació de totes les administracions públiques per fer front a la crisi habitacional post-Covid-19 i fer tots els esforços possibles per garantir el dret a l’habitatge. La moció també reclama al Govern de la Generalitat aprovar una nova llei de barris per fomentar la rehabilitació habitacional i energètica en barris en situació de vulnerabilitat i amb habitatges envellits. L’altra moció que ha sortit endavant és l’adhesió de L’Hospitalet al Pacte de Teguise, que exigeix canvis legislatius per a l’erradicació del maltractament animal. El text demana la reforma del Codi civil espanyol per distingir els animals de les coses, com ho referma el Tractat de Lisboa i el règim jurídic que els atorga el Codi civil català.

Últimes notícies

Veure imatge de Recomanacions davant el tancament de Dentix  (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400