Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Avancen les actuacions per crear un bosc urbà de 1.000 metres quadrats al carrer del General Prim, a Santa Eulàlia (nova finestra)
21/11/2023 9:40:00
Medi ambient i sostenibilitat

Avancen les actuacions per crear un bosc urbà de 1.000 metres quadrats al carrer del General Prim, a Santa Eulàlia

La culminació de la nova illa verda en la confluència amb l’avinguda del Carrilet, que s’obrirà ara per a ús ciutadà, arribarà amb la plantació d’arbrat quan acabi l’actual situació de sequera

El projecte de creació d’un bosc urbà a Santa Eulàlia avança amb els nous treballs que comencen aquesta setmana al solar de 1.000 metres quadrats situat en la confluència del carrer del General Prim amb l’avinguda del Carrilet.

Per dur a terme aquesta futura illa verda, l’Ajuntament ha destinat 1,4 milions d’euros a l’expropiació de les finques situades al carrer del General Prim, 30-34, on ja s’han fet uns primers treballs de demolició, neteja, condicionament bàsic del solar i tancament perimetral.

Les obres que s’inicien ara consisteixen en l’enderroc de l’últim sector de mur que queda al carrer del General Prim, l’eixamplament de la vorera a tres metres en aquest tram, la instal·lació de nou enllumenat amb quatre fanals i l’anivellament del terreny. Una vegada finalitzats aquests treballs, l’espai s’obrirà per a l’ús ciutadà.

La pròxima actuació prevista consistirà en la col·locació de bancs, papereres i font, per condicionar l’espai com a futur refugi climàtic. La culminació de la nova illa verda arribarà amb la plantació d’arbrat quan acabi l’actual situació de sequera. Aquesta intervenció urbanística també serveix per donar més amplitud i continuïtat a la plaça de Camilo José Cela.

El solar del carrer del General Prim amb l’avinguda del Carrilet formarà part d’una xarxa d’illes urbanes-bosc que s’estan desenvolupant a la ciutat per fer front a les onades de calor, amb actuacions ja iniciades, entre altres indrets, a la zona central del passeig de Bellvitge, els jardins de Los Diablos i l’espai interior entre el carrer del Prat i l’avinguda de la Mare de Déu de Bellvitge.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400