Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

24/07/2019

Ple Municipal

L’Ajuntament aprova l’ampliació de Fira a Granvia L’Hospitalet  

El projecte permetrà afegir 90.000m2 de sostre edificable a les instal•lacions actuals

Amb aquesta actuació, la superfície expositiva de Granvia creixerà fins als 300.000 m2, i se situarà així entre les instal•lacions més importants de tot el món

El Ple aprova una declaració institucional de suport als treballadors de l’empresa local Extel

Veure imatge de  L’Ajuntament aprova l’ampliació de Fira a Granvia L’Hospitalet   (nova finestra)
El Ple de l’Ajuntament ha aprovat avui inicialment la modificació del Pla General Metropolità per a l’ampliació del recinte de Fira de Barcelona-Granvia, en l’àmbit delimitat pels carrers de les Ciències, Salvador Espriu, José Goytisolo i l’avinguda de Joan Carles I, al terme de L’Hospitalet. D’aquesta manera, l’Ajuntament impulsa el planejament urbanístic necessari per generar l’espai que permeti l’ampliació del recinte de Granvia, tal com es va comprometre al protocol que van signar, el passat mes de febrer, les diferents institucions implicades (Generalitat de Catalunya, Àrea Metropolitana de Barcelona, ajuntaments de Barcelona i L’Hospitalet, Cambra de Comerç de Barcelona, Diputació de Barcelona, Fira de Barcelona i Fira 2000).

El dictamen també recull la pròrroga de la suspensió pel termini d’un any de la tramitació de plans urbanístics derivats i de projectes de gestió urbanística i d’urbanització, així com l’atorgament de llicències de parcel•lació de terrenys, d’edificació, de reforma, de rehabilitació, d’instal•lació o d’ampliació d’activitats en l’àmbit assenyalat anteriorment.

Més superfície d’exposició a Granvia

Els recintes de Granvia i Montjuïc de Fira de Barcelona viuran els propers anys un important procés d’ampliació i renovació amb l’objectiu d’afermar el lideratge de la institució en fires i congressos, augmentar el seu nivell de competitivitat a escala internacional i contribuir a l’activitat econòmica i empresarial del territori.

Pel que fa al recinte de Granvia, dissenyat per l’arquitecte japonès Toyo Ito i que actualment compta amb 240.000 m2 de superfície bruta expositiva, s’ampliarà amb l’objectiu de donar possibilitats de creixement als salons propis i externs, competir amb els equipaments firals més importants d’àmbit mundial, atreure grans esdeveniments i simultaniejar diversos certàmens. 

El creixement es durà a terme en uns terrenys de 40.000 m2 de superfície situats a l’illa compresa entre l’avinguda de Joan Carles I i els carrers de les Ciències, Salvador Espriu i José Agustín Goytisolo, de L’Hospitalet de Llobregat, on actualment hi ha dues edificacions i terrenys no ocupats. En aquest espai es construirà un edifici de dues plantes amb 60.000 m2, a més d’una edificació per a oficines i serveis, destinats a usos firals, que enllaçarà amb el pavelló 1 i el hall Europa del recinte mitjançant un pas elevat, donant continuïtat a la passarel•la que connecta tots els pavellons.

Amb aquesta actuació, la superfície expositiva bruta del recinte de Granvia creixerà fins als 300.000 m2, situant-se entre les instal•lacions més importants de tot el món per espai. A més, destaca per funcionalitat, tecnologia, qualitat, innovació i sostenibilitat. Està previst que l’ampliació finalitzi l’any 2024.

El Ple Municipal també ha aprovat avui el text refós del Pla especial urbanístic de concreció d’ús i de les condicions d’edificació d’un equipament privat (residència d’estudiants) situat al carrer del Doctor Ferran i Clua, 12-24 (entre els carrers Pujós i Fortuny), en compliment de les prescripcions de l’Acord de la Comissió Territorial d’Urbanisme.

També, l’Ajuntament en Ple ha aprovat una declaració institucional de suport als treballadors i les treballadores de l’empresa Extel Contact “Call Center”, situada a la plaça d’Europa. El text demana continuar amb les accions entre els diferents agents implicats per garantir els llocs de treball.

D’altra banda, també  s’ha aprovat establir com a festes locals per a l’any 2020 els dies 1 de juny i 24 de setembre.

Mocions aprovades

En l’apartat de mocions, han tirat endavant per unanimitat les dues presentades per Esquerra Republicana de Catalunya: una per garantir espai d’ombra als parcs de jocs infantils, places i llocs d’esbarjo, i una altra per modificar els reglaments orgànics de participació ciutadana i del Ple municipal.

També s’han aprovat al Ple la moció de Ciutadans que demana adequar l’oferta pública del servei de residència assistida per a persones grans a L’Hospitalet, i el text del grup L’Hospitalet en Comú Podem-En Comú Guanyem pel desenvolupament del pla d’ombres a les escoles de la ciutat.

Finalment, també ha sortit endavant una moció del PP per renovar el paviment del Camp Municipal de Rugbi i substituir-lo per gespa artificial.

Últimes notícies

Veure imatge de Joventut i Barradas inicien la temporada de tardor  (nova finestra)
Veure imatge de Exposicions, conferències i accions artístiques dins el Barcelona Gallery Weekend  (nova finestra)
Veure imatge de L’Hospitalet celebra la Setmana Europea de la Mobilitat (nova finestra)
Veure imatge de Arrenca un programa de formació i ocupació en neteja d’edificis (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400