Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de  El Consell Educatiu de l’Hospitalet es reuneix a l’Espai l’Harmonia (nova finestra)
17/05/2018

El Consell Educatiu de l’Hospitalet es reuneix a l’Espai l’Harmonia

Es va acordar recomanar els dies de lliure disposició pel curs 2018-2019:
El passat dimarts,  8 de maig, es va reunir en sessió plenària el Consell Educatiu de l’Hospitalet, a l’Espai Harmonia, presidit pel tinent d’alcaldia i regidor d’educació, Jaume Graells, a la reunió van assistir representants dels diferents sectors que formen part d’aquest Consell.

Es va informar sobre el procés de tramitació de la modificació del reglament d’aquest Consell amb la previsió que estarà aprovat a l’octubre de 2018. Ressaltant com a novetat, la creació d’una Comissió permanent de l’FP en l’estructura de funcionament del Consell, a més dels òrgans que ja funcionen, Plenari i la Comissió Permanent.

La Comissió Permanent de l’FP es crea com a òrgan consultiu i de participació social, amb l’objectiu que es constitueixi com una plataforma estable de treball on participin els diferents agents educatius, socials i econòmics que tinguin relació amb la formació professional.

Tal com es va acordar en el Consell Educatiu del passat 7 de novembre, s’han creat 3 grups de treball per tractar les temàtiques de la Formació Professional, coordinat per Jordi Ibáñez; grup de treball de l’Educació Especial, coordinat per Lluís Esteve, i el grup de treball de seguiment del Pacte Local per a l’educació, coordinat per l’Anna Vilar. Tots tres grups s’han vingut reunint aquests últims mesos, i presentaran les seves conclusions en la sessió plenària del Consell Educatiu de final de curs.

Els membres del Plenari del Consell van manifestar la importància d’impulsar l’FP, i sobretot la continuïtat d’un instrument que permeti l’observació, l’anàlisi i la informació amb la finalitat de poder tenir una avaluació sobre el principals indicadors de l’FP a la nostra ciutat. També es va fer referència als estudis i diagnosis sobre les necessitats en matèria d’ocupació que va posar manifest el Pacte Local per l’ocupació i el desenvolupament econòmic de l’Hospitalet 2016-2019.

Es va informar sobre l’actual procés de preinscripció dels diferents nivells educatius de la ciutat, el calendari de segon cicle d’educació infantil de P3 a P5, l’educació primària de 1r a 6è, i l’ESO va començar el 13 d’abril i va finalitzar el passat 24 d’abril, però el procés finalitzarà amb la matriculació que es durà a terme del 21 al 27 de juny. Pel que fa a l’oferta educativa de P3 es manté a tota la ciutat. En relació als nivells intermedis, hi ha la creació de 6 nous grups de P5 a 3r de primària distribuïts a tota la ciutat. Les àrees d’influència continuen sent les mateixes que el curs passat, a excepció de l’escola Pere Lliscart que passa de la zona educativa E2 (La Florida) a formar part de la Zona E1 (Collblanc- La Torrassa).

En quant a l’oferta de secundària, s’incrementa en 4 grups l’oferta de 1r ESO distribuïts per tota la ciutat. Al setembre entrarà en funcionament l’Institut Escola Gornal per a la continuïtat de l’alumnat de primària de l’Escola Gornal en el mateix centre, amb la creació del 1r curs d’ESO. També es posarà en marxa al setembre el nou Institut sorgit de la segregació de l’Institut Llobregat, l’edifici ubicat al barri de Santa Eulàlia, que oferirà estudis d’ESO i batxillerat, i l’equipament ubicat al barri de Sant Josep, mantindrà el nom de l’Institut Llobregat, i  oferirà els estudis de cicle formatiu de formació professional.

El Plenari del Consell Educatiu va aprovar per consens recomanar com a dies de lliure disposició pel curs 2018-2019, a l’espera per això, de la publicació de l’ordre per part del Departament d’Ensenyament que estableixi el calendari del curs 2018-2019 pels centres educatius no universitaris de Catalunya.

 
Divendres, 2 de novembre de 2018 (Pont de Tots Sants)
• Divendres, 7 de desembre de 2018 (Pont de la Puríssima)
• Dilluns, 4 de marc de 2019 (Carnestoltes)

 

Aquesta ordre preveu que els centres poden establir tres dies festius de lliure disposició, distribuïts equitativament, i la mateixa ordre recull que els consells escolars municipals fixin i recomani els dies que estableixin totes els centres del mateix municipi.
 

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400