Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Propera exposició! (nova finestra)
07/11/2023

Propera exposició!

COMPANY FOTÒGRAF, MEMÒRIA REVELADA DE L'HOSPITALET

El 30 de novembre, a les 19:00h, tindrà lloc la inauguració de la primera exposició organitzada per l'Arxiu Municipal de l'Hospitalet. "Company Fotògraf, memòria revelada de l'Hospitalet" serà una exposició que es podrà visitar gratuïtament fins el 7 d'abril de 2024 al Museu de l'Hospitalet (Casa Espanya, c/ Joan Pallarès, 38).

L'any 2022 la família Company Prats va fer donació a l'Arxiu del fons documental de l'estudi Company Fotògraf, fundat per en Joaquim Company i Torras el 1951. El negoci va estar en funcionament fins el 2011 i, al llarg dels anys, s'hi van involucrar o col·laborar d'una manera o altra els membres de la seva família: la seva dona, Dolors Prats i Martí, i les seves filles i fills: la Montserrat, la Teresa, l'Enric i el Joaquim. 

Aquest estudi fotogràfic, situat al número 32 de la Plaça de l'Ajuntament, va ser el lloc on es van fotografiar gran part de les famílies del barri del Centre durant tota la segona meitat del segle XX. A més, l'estudi també rebia encàrrecs de la parròquia de Santa Eulàlia de Mèrida i del propi Ajuntament. És per això que el seu fons fotogràfic té un gran valor per a la història de la ciutat.

Entre els milers de fotografies donades, hi trobem reportatges sobre les festes majors i sobre celebracions tradicionals com el Diumenge de Rams o el Corpus. A més, Company Fotògraf va retratar també els canvis que va experimentar la ciutat durant aquesta època, com el creixement urbanístic i la desaparició de l'agricultura com a activitat econòmica destacada.

Ja han estat digitalitzades trenta mil imatges, a partir de les quals se n'ha fet una selecció per a aquesta exposició. Guardeu-vos la data i no us perdeu "Company Fotògraf, memòria revelada de l'Hospitalet".

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400