Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

22/11/2019

Nadal 2019

Encesa de l’enllumenat de Nadal a L’Hospitalet   

  Avui, a partir de les 18 hores, a la plaça de l’Ajuntament

  “L’essència del Nadal”, lema de la campanya d’enguany

  També s’inauguren el pessebre institucional i la XXVII Mostra Pessebrista

Veure imatge de 	Encesa de l’enllumenat de Nadal a L’Hospitalet    (nova finestra)
El lema de la campanya nadalenca d’enguany és “L’essència del Nadal” i vol posar en relleu la importància de les aromes i de les olors del Nadal, com la de la molsa del pessebre, la dels canelons o de l’escudella. Però l’essència també és tradició i tot allò que ens recorda que de nou arriba el Nadal.

L’acte arrencarà amb un espectacle de videomapatge que es projectarà a la façana de l’edifici consistorial i que s’ha fet en col•laboració amb els alumnes del CIFO de L’Hospitalet. Igual que en els darrers anys, anirà acompanyat d’una història per als més petits que tindrà els robots com a protagonistes.

A continuació es donarà pas a l’encesa simbòlica dels llums de Nadal de la ciutat amb la il•luminació de la plaça de l’Ajuntament, de la façana de l’edifici consistorial i de l’avet que s’ha col•locat a la mateixa plaça. En sintonia amb el lema de la campanya, l’espectacle anirà acompanyat d’olors i d’efectes visuals.

La festa acabarà amb música dels anys 90 i degustació de llaminadures amb xocolata. A més, tothom que ho vulgui es podrà fer una selfie amb els tradicionals robots, que seguiran tota la festa des de la plaça de l’Ajuntament. També es repartiran retallables d’aquests personatges entre els infants.

A més de la plaça de l’Ajuntament i de les rambles de Just Oliveras i de la Marina, també s’il•luminaran un total de 67 carrers i avingudes de tots els barris de L’Hospitalet. Com és habitual, l’Ajuntament assumeix el 50 % del cost de la instal•lació de llums i garlandes i el 100 % del consum elèctric, mentre que el 50 % restant de la instal•lació l’assumeixen els comerciants. Per garantir l’estalvi energètic, l’enllumenat combina bombetes de baix consum i led. Els llums estaran encesos des d’avui i fins al 6 de gener, ambdós inclosos.

El pessebre institucional i la XXVII Mostra Pessebrista

Finalitzat l’acte d’encesa de llums de Nadal ja es podrà visitar el pessebre institucional que s’instal•la al vestíbul de l’Ajuntament que es manté en la mateixa  línia clàssica dels anys anteriors, tot i que guanya realisme amb la substitució d’algunes figures i edificis del paisatge. Es podrà visitar des d’aquesta tarda i fins al 4 de gener.

Avui també s’inaugura a l’edifici de l’Harmonia del Museu de L’Hospitalet la XXVII Mostra Pessebrista de L’Hospitalet. Es tracta d’una de les tradicions més arrelades del Nadal a la ciutat i que presenta una mostra de diorames, naixements tradicionals i interpretacions modernes del pessebre clàssic, realitzades per diferents artistes locals i col•lectius vinculats a la ciutat. L’acte tindrà lloc a les 19 hores, amb el recital de poesia El Nadal i els poetes, a càrrec del Col•lectiu Verba del Centre Catòlic. La Mostra Pessebrista es podrà visitar fins al 6 de gener.

Últimes notícies

Veure imatge de Remodelació del Govern municipal (nova finestra)
Veure imatge de Es presenta el Pacte de ciutat davant del Consell de Ciutat de L’H  (nova finestra)
Veure imatge de Aprovat el projecte de soterrament de la Granvia a L’Hospitalet  (nova finestra)
Veure imatge de Activitats per gaudir d’un estiu a la ciutat (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400