Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Es crea la Xarxa Antirumors L’H per combatre els estereotips i els prejudicis que dificulten la convivència i la cohesió social (nova finestra)
27/06/2024 14:15:00
Campanya institucional

Es crea la Xarxa Antirumors L’H per combatre els estereotips i els prejudicis que dificulten la convivència i la cohesió social

La campanya, sota el lema “Els rumors ens esquitxen a tots i totes. Pensa, informa-te’n i actua”, subratlla la responsabilitat de les persones que creen o escampen informacions falses i discriminatòries

L’Ajuntament de L’Hospitalet, a iniciativa de la Secció de Prevenció, Convivència i Civisme, ha posat en marxa a la ciutat la Xarxa Antirumors L’H amb l’objectiu de combatre els estereotips i prejudicis sobre la diversitat, que dificulten la convivència i la cohesió social.

Per impulsar aquesta xarxa, creada amb una subvenció de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), s’ha creat un grup motor constituït per representants de les diferents àrees municipals que presten una atenció més directa a la ciutadania, i que s’obrirà els propers mesos a entitats i ciutadans particulars perquè aquesta xarxa esdevingui una eina participativa i oberta.

La Xarxa Antirumors L’H es presenta amb una campanya institucional sota el lema “Els rumors ens esquitxen a tots i totes. Pensa, informa-te’n i actua”, que pretén subratllar la responsabilitat de les persones que creen o escampen informacions falses i discriminatòries i discursos d’odi sobre determinats grups de població —tant en la seva vida quotidiana com en les xarxes socials— i que acaben perjudicant tothom.

També es posarà en marxa el web de la Xarxa Antirumors L’H, que ofereix informació, eines, sensibilització i la possibilitat d’adherir-s’hi, a més de poder compartir els rumors detectats per tal de combatre’ls. Des del web, i també les xarxes socials municipals, s’emetran missatges per contrarestar els rumors i promoure la cohesió social.

Personal de l’Ajuntament destinat a serveis d’atenció a la ciutadania ha rebut ja formació per reconèixer rumors i actuar en conseqüència. A la tardor es preveu impulsar accions de sensibilització orientades a grups específics —gent gran, jovent, comerciants...—, en les quals es treballaran aspectes relatius als rumors vinculats a determinats sectors de la població.

Els objectius d’aquesta iniciativa són afirmar la identitat de L’Hospitalet com a ciutat hospitalària i diversa; identificar i respondre de manera integral a les discriminacions i discursos d’odi; empoderar la societat civil i els professionals públics perquè siguin actius en la lluita contra els rumors i les discriminacions; vetllar pels principis democràtics d’igualtat i equitat; i visibilitzar i promoure el bon veïnatge i el civisme des del diàleg.

Els responsables de la Xarxa Antirumors L’H recorden que és important estar ben informats i contrastar les notícies amb fonts fiables per evitar les manipulacions; pensar en les conseqüències i el mal que els rumors fan a altres persones, i actuar denunciant-los a les xarxes socials o avisant que es tracta d’informació no verificada.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400