Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

07/05/2019

6a Setmana de l’FP a L’Hospitalet 

Del 6 al 10 de maig es faran jornades de portes obertes, xerrades, trobades i seminaris Més de 4.100 joves estudien FP a L’Hospitalet La demanda i l’oferta d’FP dual continua augmentant 

Veure imatge de  6a Setmana de l’FP a L’Hospitalet  (nova finestra)
L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, va donar la benvinguda ahir als assistents a la sisena edició de la Setmana de la Formació Professional a L’Hospitalet, una activitat que impulsa l’Ajuntament conjuntament amb els centres educatius de la ciutat, i que s’allargarà fins al 10 de maig, tot just abans de l’inici del procés de preinscripció per al curs 2019-2020. També han assistit a l’acte el tinent d’alcaldia de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació de l’Ajuntament, Francesc Belver, i el tinent d’alcaldia d’Educació, Jaume Graells.

La Setmana de l’FP, que porta l’eslògan “L’orientació local és futur professional: models i paper de les ciutats”, té per objecte posar en valor l’àmplia oferta de l’ensenyament professional que s’ofereix a la ciutat, així com el compromís amb un ensenyament de qualitat, impulsant l’oferta formativa a L’Hospitalet, especialment la relacionada amb els nous focus econòmics de la ciutat, com la sanitat, els esports, l’hoteleria i el turisme.

Les dates de preinscripció per als cicles formatius de grau mitjà (CFGM) i d’arts plàstiques i disseny són del 14 al 21 de maig de 2019. Per als cicles formatius de grau superior (CFGS) es presentaran les sol•licituds del 29 de maig al 5 de juny. I per als programes de formació i inserció (PFI), del 13 al 24 de maig. Més informació al web d’Educació: http://www.l-h.cat/educacio/1489058_1.aspx

La ciutat compta actualment amb quinze centres educatius que ofereixen 69 titulacions i 91 cicles formatius de 17 famílies professionals, de les quals 52 corresponen a FP inicial (1 d’FP bàsica, 16 titulacions de grau mitjà i 35 de grau superior); 8, a programes de formació i inserció; 7, a ensenyaments artístics (2 de grau mitjà i 5 de superior), i 2 a ensenyaments esportius de grau mitjà.

Actualment els joves que estudien FP a L’Hospitalet són un total de 4.153. Els alumnes de CFGM són 1.790, i els joves de CFGS són 2.363. El nombre d’alumnes dels PFI són 153.

Cinc famílies professionals concentren el 86% de l’alumnat de cicles formatius. Sanitat (23,5%) i administració i gestió (14,7%), en cicles de grau mig. I informàtica (17,24%), serveis socioculturals a la comunitat (12%), sanitat (10%) i comunicació gràfica i audiovisual (8,6%), encapçalen el rànquing en cicles superiors.

Novament, augmenta la demanda i l’oferta d’FP en modalitat dual. Així, dels 16 cicles del curs 2017-2018, s’ha passat als 19 cicles el curs 2018-2019, i la previsió és oferir 23 cicles en modalitat dual el curs 2019-2020.

El curs 2019-2020 és previst que s’incorporin a l’oferta d’FP en centres públics de L’Hospitalet els cicles superiors d’organització i control d’obres de construcció i de màrqueting i publicitat a l’Institut Provençana; el cicle superior mecatrònica industrial a l’Institut Llobregat, i el grau mitjà d’estètica i bellesa a l’Institut Pedraforca. Aquests nous cicles s’oferiran en modalitat dual.

Totes aquestes dades es recullen en l’informe de l’FP a L’Hospitalet que s’ha presentat avui durant la inauguració de la 6a Setmana de l’FP a L’Hospitalet a la Sala d’Actes de Gornal Activa, on també s’ha pronunciat la conferència “El paper de les ciutats en l’orientació professional”, a càrrec de Mercè Gómez Ubiergo, directora de Postgrau en Orientació i Inserció Laboral de la Fundació Pere Tarrés (URL) i directora de Nau Desenvolupament Professional.

En el marc de la Setmana de l’FP, també s’organitzen dues sessions d’orientació: la primera, adreçada a famílies, la promou la Fundació BCN Formació Professional i la FAPAES (Federació de Pares i Mares d’Alumnes). En el marc del Programa de famílies de l’Ajuntament (PAEFS) se n’ha fet la difusió a les famílies de l’alumnat de 3r i 4t d’ESO. La xerrada és el dia 9 de maig, de 18 a 19.30 h, a l’Institut Pedraforca. I la segona, adreçada a tutors/res de 4t ESO i a orientadors/res, és una xerrada que porta per títol “Informem? Orientem?”, i té com a objectiu millorar la informació i l’orientació de l’alumnat i les seves famílies. Tindrà lloc el 7 de maig, a les 17 h, al CIFO de L’Hospitalet.

La Setmana es completarà amb  xerrades, trobades, seminaris i portes obertes als centres per tal d’oferir una àmplia visió sobre la formació professional per a les persones que es plantegin matricular-se en alguna de les diverses especialitats.
 
Podeu consultar la resta d'activitats a la web d'educació: 6a Setmana de l'FP a l'H

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400